Kruiden & Foods voor Memory

Kruiden & Foods voor Memory


Onderzoek wijst uit dat bepaalde levensmiddelen en kruiden direct invloed geheugen en andere aspecten van de hersenfunctie. Ze worden geladen met vitaminen, mineralen en antioxidanten, waaronder die bijdragen aan de gezondheid hersenen door het beschermen van de hersenen, het verbeteren hersencel communicatie en neerlaten hoeveelheden schadelijke stoffen in het lichaam die invloed geheugen. Het eten van een dieet rijk aan deze voedingsmiddelen en het gebruik van natuurlijke supplementen is een geweldige manier om je geheugen te stimuleren.

Beneficial Produce

Volgens Joy Bauer, auteur en gezondheid en voeding expert voor de Today Show, klinische studies geven aan bepaalde groenten en fruit kan het geheugen verbeteren en zelfs om te keren problemen met het geheugen. De meest gunstige omvatten kruisbloemige groenten, bladgroenten en fruit, evenals groenten die anthocyaan en quercetine bevatten. Deze stoffen zijn flavonoïden, plantaardige pigmenten die verantwoordelijk zijn voor het geven vruchten hun kleur onder andere rollen. Ze zijn ook krachtige antioxidanten die helpen beschermen cellen tegen beschadiging.

Optimale keuze te maken tussen deze drie groepen zijn onder andere broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, paksoi, spinazie, boerenkool, boerenkool, snijbiet, bessen van alle soorten, kersen, aubergines, druiven van alle soorten, pruimen, rode uien, rode appelen , bieten, uien van alle soorten, cherry tomaten, bosbessen, abrikozen en zwarte bessen. Hoewel deze voedingsmiddelen behoren tot de soorten die het meest voordeel in studies toonden aan, alle groenten en fruit zijn rijk aan antioxidanten en andere stoffen die je geheugen ten goede zal komen. Omvatten een breed scala in uw dieet.

Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur

Volgens Bauer, twee studies --- één aan de Tufts University in Boston en een andere in Australië --- toonde aan dat de consumptie van voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur een verbeterd geheugen. Goede bronnen zijn versterkte volkoren granen, linzen, black-eyed peas, sojabonen, spinazie, doperwten, artisjokken, broccoli, tarwekiemen, bieten en sinaasappels.

Foliumzuur helpt lagere niveaus van homocysteïne, een aminozuur dat in het bloed. Verhoogde niveaus een bijdrage leveren aan de cognitieve achteruitgang.

Voedingsmiddelen rijk aan omega-3 vetzuren

Volgens een studie uitgevoerd op Rush University Medical Center in Chicago, dat 3.000 deelnemers gedurende zes jaar gevolgd, degenen die vis minstens een keer per week verbruikt vertraagd geheugen daling met 10 procent in vergelijking met mensen die geen vis aten. Dit zette hun geheugen op gelijke voet met iemand die drie jaar jonger.

Vette vis en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zijn onder andere zalm, makreel, haring, tonijn, sardines, forel, lijnzaad, hempseeds, tofu en soja. De hersenen bevatten aanzienlijke hoeveelheden van deze vetzuren. Een dieet rijk aan omega-3 vetzuren vult deze vraag en verbetert de gezondheid van de hersenen celmembranen, die de communicatie verbetert daartussen. Dit resulteert in een verbeterd geheugen en andere vormen van hersenactiviteit.

Beneficial Herbs

Bepaalde kruiden staan ​​bekend om hun geheugen stimulerende effecten. Alternatieve geneeskunde expert Dr Andrew Weil merkt in een artikel op zijn website dat de volgende kruiden nuttig zou kunnen zijn op basis van klinisch onderzoek. Gingko, zegt Dr Weil, is goed onderzocht en versterkt het geheugen door het verhogen van de bloedstroom naar het hoofd; Dit maakt de hersenen optimale hoeveelheden zuurstof en voedingsstoffen. Bacopa monnieri, ook wel bekend als Brahmi, is een van de belangrijkste kruid in de traditionele Indiase geneeskunde. De meest populaire toepassing behandelt verbeteren van het geheugen en andere aspecten van de gezondheid van de hersenen. Een studie in Australië en één gepubliceerd in de 2004 Alternative Medicine Review, stelt dr Weil, bevestigde deze voordelen. Rhodiola ook geheugen stimulerende voordelen en wordt veel gebruikt in Rusland hiervoor. Volgens Dr Weil, zult u geen verbeteringen te zien totdat je de juiste wijze is het gebruik van de supplementen voor ongeveer acht weken dus wees geduldig.

Controleer altijd met een arts voor het gebruik van natuurlijke supplementen, vooral als u voorgeschreven medicijnen of een medische aandoening. Hij kan bepalen of ze geschikt zijn voor u en kan de juiste doseringen suggereren.