Kool & amp; cholesterol

Kool & amp; cholesterol

Hoog cholesterolgehalte reageren goed op een paar eenvoudige veranderingen in uw dieet. Verminder de hoeveelheid cholesterol, verzadigde vetten en transvetten je verbruikt. Tegelijkertijd, Eet meer plantensterolen en oplosbare vezels volgens de National Heart, Lung and Blood Institute. Als een vet-vrij voedsel dat zowel plantensterolen en soluable fiber levert, kool past het wetsvoorstel.

Oplosbare vezels

Voedingsvezels komt in twee vormen - oplosbare en onoplosbare. Beide vormen bieden belangrijke voordelen voor de gezondheid, maar het oplosbare type is de enige die cholesterol beïnvloedt. Oplosbare vezels helpt cholesterol te verlagen door te interfereren met de absorptie. Een kopje geraspte, rauwe kool bevat 1,8 gram totale vezel. Ongeveer 40 procent van de totale vezel oplosbaar vezel. Het National Heart, Lung and Blood Institute adviseert verbruiken 10-25 gram oplosbare vezels per dag als onderdeel van een cholesterolverlagend dieet. Als je 5 tot 10 gram per dag toe van oplosbare vezels, kan uw cholesterol dalen met 3 tot 5 procent.

fytosterolen

Planten stoffen, sterolen en stanolen, die gezamenlijk worden aangeduid als fytosterolen. Omdat fytosterolen zijn structureel vergelijkbaar met cholesterol, zijn ze in staat om cholesterol te verplaatsen tijdens de spijsvertering en de afgezette cholesterol wordt uitgescheiden, volgens de New York University. Je lichaam absorbeert minder dan 10 procent van de fytosterolen die verblijven in het systeem tegenover absorberen ongeveer 50 procent cholesterol. Het netto resultaat is lager cholesterol. Doel om 2 gram plantensterolen per dag te consumeren, die uw cholesterol zal verlagen met 5 tot 15 procent, neemt nota van de National Heart, Lung and Blood Institute. U zult 8 milligram fytosterolen krijgen van 1 kop gesnipperde kool.

lignanen

Lignanen behoren tot een groep van plantaardige stoffen, genaamd polyfenolen. Bacteriën in je darmen te zetten lignanen in verschillende stoffen die kunnen fungeren als oestrogeen of oefenen een anti-oestrogene invloed, afhankelijk van de individuele gezondheid factoren. Lignanen kan ook helpen bij het verlagen van cholesterol, hoewel onderzoek gemengde resultaten heeft opgeleverd, volgens het Linus Pauling Institute. Een overzicht gepubliceerd in het april 2012 nummer van het "Journal of Nutrition" vond dat lignanen verhoogde niveaus van goede cholesterol en triglyceriden verlaagd -, maar had weinig effect op de slechte cholesterol. Een kopje kool bevat 0,6 milligram lignanen, maar de inname aanbevelingen niet zijn vastgesteld, vanaf 2013.

Koken Versterkt het Effect

U kunt vezel cholesterolverlagende capaciteiten te versterken door het koken van uw kool. Wanneer kool wordt gestoomd, zijn vermogen om te binden met galzuren aanzienlijk verbeterd, volgens een studie gepubliceerd in het juni 2008 nummer van "Nutrition Research." Toen fiber verbinding met galzuren, het hen voert uit je lichaam. omdat galzuren bevatten cholesterol, dit helpt lager uw niveaus. Het goede nieuws is dat 1/2 kopje gekookte kool behoudt 1,4 gram vezels en alle fytosterolen. Houd er rekening mee dat koken vermindert de opname van andere fytochemicaliën in kool genoemd isothiocyanaten, die helpen bij het voorkomen van kanker.