Kleine Acne op Gezicht

Kleine Acne op Gezicht


De meeste mensen last hebben van acne op een of ander moment in hun leven, de meesten tijdens de adolescentie. Hoewel acne verschijnt vaak op de schouders, rug en nek blijkt meestal op het gezicht. Kleine acne heeft alleen invloed op de oppervlakte van de huid en is meestal niet pijnlijk, maar het kan een persoon zelfvertrouwen en eigenwaarde te beschadigen.

Wat het is

Acne ontstaat wanneer de haarzakjes onder de huid produceren te veel olie en de poriën van de huid verstopt raken en ontstoken. Het komt vaak voor bij tieners en over het algemeen verdwijnt met 30 ten laatste.

types

Er zijn twee belangrijke types van acne. Een bestaat uit grote, ontstoken laesies diep onder de huid. Dit kan zeer pijnlijk zijn en kan leiden tot littekens. De andere, soms aangeduid als kleine acne, meestal niet pijnlijk en algemeen geen littekenvorming veroorzaken.

Kenmerken

Kleine acne is opgebouwd uit whiteheads, mee-eters en pukkels. Whiteheads zijn gewoon verstopte haarfollikels. Mee-eters ontstaan ​​wanneer die follikels open en het einde wordt donker. Een mee-eter is niet zwart gemaakt door vuil; in plaats daarvan, wanneer de olie in de acne worden blootgesteld aan de lucht, ondergaan ze een reactie genaamd oxidatie, waardoor ze donkerder. Papules zijn kleine letsels onder de huid die als kleine roze klontjes verschijnen.

Behandeling

Een effectieve behandeling van acne zal proberen om de productie van olie die de klompen veroorzaakt bij de follikels te verlagen of uit olie uit het gezicht. Elke over-the-counter lotion die benzoylperoxide of salicylzuur als ingrediënt kan helpen geeft. Waterbasis gezichtscrèmes en cosmetische producten worden gebruikt in plaats van aardolieproducten. Ook gewoon wassen van het gezicht of twee keer per dag kan helpen verminderen acne. Wassen van het gezicht meer dan dit en schrobben van de huid kan de acne verergeren. Dit komt omdat de huid aangetast door acne nog meer geïrriteerd door wrijving kan worden, waardoor de acne te verergeren.

Eten

Claims dat sommige soorten voedsel kan leiden tot acne zijn niet wetenschappelijk bewezen. Evenwel milde acne latere leeftijd het gevolg van een allergie voor bepaalde voedingsmiddelen, en dus het kan beter zijn om alle voedingsmiddelen die lijken te acne verergeren voorkomen.