Kind Symptomen van de ziekte van Perthes

Perthes is een aandoening waarbij een tijdelijk verminderde bloedtoevoer naar de heup zorgt de afgeronde kop van het dijbeen te sterven, waardoor pijn en bewegingsbeperking. Deze aandoening komt het meest voor bij kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud, en is vijf keer vaker voor bij jongens, volgens de American Academy of Orthopaedic Surgeons. Echter, meisjes meestal ervaren een ernstige aandoening als ze dat doen krijgen Perthes ziekte.

vroege symptomen

In eerste instantie kan het kind beginnen hinken, ofwel zonder pijn of slechts milde pijn. Pijn treedt vaak eerst in de knie. Deze symptomen kunnen komen en gaan voor enkele maanden.

Pijn en spasmen

Andere symptomen kunnen zijn: pijn in de dij of lies, en spierkrampen rond de heup. Vaak is de pijn wordt verlicht door te rusten, maar opnieuw begint tijdens de activiteit.

hip stijfheid

Het kind kan hippe stijfheid die beweging beperkt, veroorzaakt moeite met lopen en resulteert in een beperkt bereik van de beweging ervaren.

later Symptomen

Uiteindelijk kunnen er verkorting van het getroffen been, en spieratrofie in het bovenbeen.

Behandeling

Behandeling kan omvatten anti-inflammatoire geneesmiddelen en fysiotherapie. Het kind kan nodig zijn om krukken te gebruiken of te dragen afgietsels op tijdelijke basis, of kan worden voorgeschreven bedrust in tractie. De arts kan ook adviseren een operatie.