Kidney Cancer Therapy

Nier kanker is een aandoening waarbij een tumor effecten van de nieren. Omdat de nieren een cruciale rol in het filteren van giftige stoffen uit het bloed en het verwijderen van afvalstoffen speelt, kan nierkanker een beangstigende aandoening. Gelukkig zijn verschillende therapieën ontwikkeld om nierkanker genezen.

immunotherapie

Cytokinen aan de patiënt om het immuunsysteem te stimuleren met hoop dat het immuunsysteem bestrijden kanker.

Target Therapies

Drugs zoals Sorafenib, sunitinib, Temsirolimus, Everolimus en Bevacizumab voorkomen dat de omstandigheden die leiden tot nierkanker, het voorkomen van deze vorm van kanker uit ontwikkelingslanden in de eerste plaats.

Chirurgie

Operatie omvat het verwijderen van alle of een deel van de nier van de patiënt. In sommige gevallen kan de patiënt functioneren prima met één nier. Echter, er zijn momenten waarop de patiënt een nierdonatie nodig heeft.

Bestralingstherapie

Stralingstherapie van de nieren gebruikt externe bestraling teneinde te roeien of vertragen van de groei van tumorcellen in de nier.

chemotherapie

In zeldzame gevallen wordt chemotherapie gebruikt om nierkanker te bestrijden. Maar chemotherapie niet altijd met nierkanker, in tegenstelling tot andere vormen van kanker.