Keramische kogellagers Voordelen

Keramische kogellagers Voordelen


Keramische kogellagers werden ontwikkeld voor verschillende toepassingen dan metaal kogellagers. Keramische kogellagers worden gebruikt in toepassingen waar verminderde wrijving is meer een probleem dan de treksterkte van de kogellagers. Keramische kogellagers worden vaak gebruikt in Rollerblades en skateboards en andere toepassingen waar hoge snelheid en lage wrijving gewenst. Keramische kogellagers zijn niet echt keramiek, maar solide siliciumnitride.

Licht

Solid keramische kogellagers zijn lichter dan de traditionele stalen kogels. Dit betekent dat minder kracht wordt uitgeoefend op de buitenring groef (de band rond de kogellagers), waardoor minder wrijving, waardoor de lagers sneller. Ze vereisen ook minder energie om de gewenste snelheid te handhaven.

Glad

Keramische kogellagers een gladder oppervlak dan staal kogellagers, die minder wrijving ontstaat, waardoor ze verder opvoert.

warmte-

Keramische kogellagers niet opwarmen als stalen kogels. Ze hebben betere thermische eigenschappen dan de stalen ballen. Warmteontwikkeling veroorzaakt dragende degradatie.

Hardheid

Keramische kogellagers zijn harder dan stalen kogellagers, waardoor de keramische kogellagers duren tot 10 keer langer mee dan stalen kogellagers.

weinig smering

Keramische kogellagers vereisen weinig smering. De keramische lagers worden niet beïnvloed door oxidatie of chemische contact.