KDOQI Richtlijnen

Een tak van de National Kidney Foundation, de Kidney Disease Outcomes Quality Initiative (KDOQI) is een leverancier van evidence-based klinische praktijk richtlijnen met betrekking tot nierziekte. KDOQI is een voortzetting en uitbreiding van de eerdere Dialyse Outcomes Quality Initiative (DOQI).

Geschiedenis

De National Kidney Foundation Kidney Disease Outcomes Quality Initiative (NKF KDOQI) heeft evidence-based klinische richtlijnen verstrekt sinds 1997 Guidelines door geassembleerd teams van vrijwilligers artsen en andere werkers in de gezondheidszorg zijn ingesteld.

Factoren in Richtsnoer Selection

Richtlijnontwikkeling en de selectie wordt gedaan op een behoefte-grondslag. Bij de beoordeling van een richtlijn te kiezen, moet NKF KDOQI rekening houden met een aantal factoren, waaronder aspecten van de zorg met grote variabiliteit, nieuwe behandelingen of zorg strategie├źn die hebben geleid tot problemen en nieuwe behandelingen of zorg strategie├źn die anderen overbodig hebben gemaakt.

richtlijnen

Er zijn dertien richtlijnen beschikbaar voor download op de website van de National Kidney Foundation. Een korte lijst van titels omvat diabetes en chronische nierziekte, bloedarmoede in chronische nierziekte, voeding bij kinderen met chronische nierziekte: 2008 Update en Bone Metabolisme en vaatziekten bij kinderen met een chronische nierziekte.