Kariva Side Effects

De pil Kariva bevat een aantal vrouwelijke hormonen die de ovulatie remmen, volgens Drugs.com. Het werkt ook door het veranderen van cervicale slijm en het slijmvlies van de baarmoeder, zodat het sperma de baarmoeder niet kan bereiken en bevruchten het ei, waardoor het voorkomen van zwangerschap. Zoals bij vele geneesmiddelen, zijn er bepaalde bijwerkingen geassocieerd met Kariva die mild of ernstig zijn.

Cardiovasculaire bijwerkingen

Veel vrouwen hebben een milde tot ernstige cardiovasculaire bijwerkingen gerapporteerd tijdens het gebruik van Kariva. Drugs.com stelt dat deze onder meer verhoging risico op een hartaanval, beroerte, bloedstolsels, oedeem en hypertensie. Deze zijn vooral verbonden met vrouwen die hoge doses van dit geneesmiddel, maar ook vrouwen die lage doses met hun arts moeten praten. Andere bijwerkingen ondervonden omvatten een verhoging van de bloeddruk en negatieve effecten op de vetstofwisseling.

Gastro-intestinale / Oncologische Side Effects

Zweertjes in de keel en de galblaas en vaatziekten zijn nog zeldzaam mogelijk. Andere vaak voorkomende gastro-intestinale bijwerkingen omvatten misselijkheid, braken, buikpijn, krampen, gewichtsverandering en verhoging van de eetlust. Studies hebben aangetoond dat Kariva is verbonden levertumoren en borstkanker bij vrouwen vóór de leeftijd van 36. In veel gevallen hebben studies dat er een klein risico van vrouwen ontwikkelen elk type kanker. Vrouwen die ouder zijn dan de leeftijd van 45 jaar geen risico om borstkanker te ontwikkelen als ze Kariva in het verleden hebben plaatsgevonden.

Endocriene / Urogenitaal Side Effects

Zoals drugs.com kan Kariva veranderingen in plasma lipidenprofielen veroorzaken. Dit kan een toename lage lipoproteïnen (slechte cholesterol) en een afname van hoog niveau lipoproteïnen (goede cholesterol) veroorzaken. Urogenitale bijwerkingen zijn lange periodes tussen de menstruatiecyclus of zelfs het ontbreken van een menstruele cyclus bij vrouwen die in staat zijn te reproduceren en vaginale infectie. Andere bijwerkingen zijn bloeden of spotting en tijdelijke onvruchtbaarheid.

Nervous System / Psychiatric / oculaire Side Effects

Kariva kan veel zenuwstelsel bijwerkingen die ernstig kan zijn. Deze omvatten depressie, vermoeidheid, hoofdpijn en, in zeldzame gevallen, onwillekeurige bewegingen (chorea). Ernstige psychiatrische bijwerkingen ervaren zijn depressie en paniekstoornis, maar dit is zeldzaam. Een minder vaak voorkomende, maar ernstige oculaire neveneffect is de blokkade van de ader die bloed uit de buurt van het oog (retinale trombose). Vrouwen hebben ook gemeld minder tolerantie voor contactlenzen en het verlies van het gezichtsvermogen.

Other Side Effects

Verdere negatieve bijwerkingen verbonden Kariva gebruik zijn acne, vette huid, gevoelige borsten, haaruitval, lupus en dodelijke pulmonale veno-oclusive ziekte. Praat met uw arts als u een leverziekte, nierziekte, depressie, beroerte, bloedstolsels, hoge bloeddruk, vaginale bloeden, diabetes, epileptische aanvallen of kanker. Inname Kariva kan verdere complicaties veroorzaken. Als je zwanger bent, raadpleeg dan uw arts, als Kariva bepaalde aangeboren afwijkingen kunnen veroorzaken.