Karate Vs. Wushu

Het vergelijken van twee stijlen van martial arts kan moeilijk zijn. Vele stijlen delen soortgelijke technieken en vaak delen een gemeenschappelijke afkomst. Dit geldt voor karate en wushu.

Wushu Defined

Het woord wushu is een combinatie van twee Chinese woorden, "wu", wat betekent martial en 'shu' betekent kunst. De term wushu kan worden toegepast op alle Chinese krijgskunst, zoals tai chi en kung fu.

Karate Defined

Karate is gevormd uit twee Japanse woorden, 'kara' betekent leeg en "te" betekent de hand. De term karate wordt gebruikt om vele soorten ongewapende Japanse gevecht te identificeren.

Origins

De oorsprong van wushu zijn moeilijk te lokaliseren. Chinese martial arts kunnen worden getraceerd duizenden jaren terug. Karate zou hebben ontwikkeld als een uitloper van wushu toen de Japanse reizigers geleerd wushu in China, keerde terug naar Japan en aangepast hun leer.

moderne Ontwikkeling

In 1949, China's provinciale overheid ontwikkelde de eerste competitieve wushu toernooien in een poging om martial arts van het land te nationaliseren. In 1916, Gichin Funakoshi introduceerde karate naar het vasteland van Japan. Karate werd gebruikt om fysieke fitheid en discipline te bevorderen in de school systemen.

Wapen Gebruik

De praktijk van wushu is sterk beïnvloed door het gebruik van wapens. Zwaarden, stokken en messen kunnen worden opgenomen in een typische wushu prestaties, terwijl karate alleen gericht op het gebruik van de handen blijft. Andere vormen van Japanse vechtkunsten gericht op het gebruik van wapens.