Kan You Take Glutamine Met een Proteinedrank?

Glutamine en eiwitsuppletie veilig samen te nemen, aangezien glutamine is eigenlijk een bouwsteen van eiwitten. Beide supplementen zijn natuurlijk voorkomende aminozuren die vaak door atleten worden gebruikt voor het verbeteren van hun prestaties en hersteltijden. Het is belangrijk om de dosering aanbevelingen van elk supplement te volgen en uw arts te raadplegen voordat u een van beide, omdat deze supplementen zijn niet voor iedereen.

De feiten

Glutamine en eiwitsupplementen worden gebruikt door sporters, vooral krachttraining atleten, om te helpen verhogen van spiermassa, hersteltijden en hun immuunsysteem te stimuleren. Bij elkaar genomen, worden de twee supplementen beschouwd als veilig in de meeste gevallen, hoewel u uw arts te raadplegen voordat u een soort supplement. Eiwit en glutamine zijn beide nodig door het menselijk lichaam om goede algemene gezondheid.

Eiwit

Eiwit wordt in voedingsmiddelen, zoals vlees, eieren, zuivelproducten, noten / zaden en sommige groenten. Atleten kunnen er ook voor kiezen om eiwitten aan te vullen om hun spiermassa te vergroten. De meest voorkomende vormen van eiwitsupplementen omvatten wei en soja-eiwit. Wei-eiwit wordt verkregen uit koemelk, terwijl soja-eiwit afkomstig van sojabonen en is geschikt voor vegetariërs. De Centers for Disease Control and Prevention, of CDC, wijst erop dat eiwitten zijn de bouwstenen van alle lichamelijke weefsels, waaronder de spieren.

glutamine

Glutamine is een aminozuur, een bouwsteen van eiwitten - er zijn in totaal 20 aminozuren die het lichaam nodig heeft, volgens CDC. Je lichaam maakt zijn eigen glutamine, en in de meeste gevallen hoeft u niet aan te vullen in uw dieet, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Echter, duursporters en sommige medische voorwaarden kunnen glutamine suppletie vereisen; maar u moet uw arts te raadplegen voordat u een glutamine regime.

Aanbevolen dosering

Zowel Glutamine en eiwitten zijn essentieel voor een goede gezondheid, dus ze zijn over het algemeen erkend als veilig voor gezonde mensen. De CDC stelt voor dat tieners en volwassen vrouwen te consumeren 46 g eiwit per dag, terwijl tiener en volwassen mannen, respectievelijk zouden moeten streven naar 52 en 56 g. Volwassenen van 18 jaar en ouder, die al aan de orde zijn gegeven door hun arts aan te vullen glutamine, veilig kunnen nemen van 500 mg doses één tot drie keer per dag.

effecten

Als je beweegt, vooral gewichtheffen, je spierweefsel afbreekt. Het consumeren eiwit helpt dit spierweefsel, dat is hoe de spier groter wordt hersteld. Bodybuilders kunnen zo veel als 1 tot 2 gram eiwit per pond lichaamsgewicht te consumeren in een poging om hun spiermassa te vergroten, maar dit mag alleen worden gedaan onder toezicht van een gezondheidswerker. Glutamine suppletie wordt gebruikt om verwondingen / infecties, inflammatoire darmziekte, HIV / AIDS, kanker en sportprestaties volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.