Kan Voedingsstoffen Nieuwe bloedvaten in de hersenen?

Bloedvaten voorzien hersencellen met suikers, zuurstof en andere voedingsstoffen die nodig zijn om te functioneren. De ontwikkeling van nieuwe bloedvaten helpt bloedtoevoer handhaven alle weefsels in de hersenen. Alle bloedvaten bevatten een bekleding van dunne cellen, zogenaamde endotheelcellen, waarmee voedingsstoffen uit het bloed naar het omringende hersenweefsel voeren. Grotere bloedvaten, zoals aders, venules, arteriën en arteriolen bevatten ook een bekleding van spiercellen structurele steun aan het vat, en een buitenlaag van afgeplatte epitheelcellen aan het vat te beschermen tegen omringend weefsel. Een aantal van de voedingsstoffen uit je voeding dragen bij aan angiogenese, helpen om nieuwe bloedvaten te bouwen in je hersenen.

Proces van Bloedvat Development

Het proces van het genereren van nieuwe bloedvaten vanuit bestaand bloedtoevoer wordt angiogenese genoemd. Het gaat om de groei van vertakt een bestaand bloedvat en de ontwikkeling van de takken in functionele vaten eigen. Het proces begint met de organisatie van endotheelcellen die de binnenkant van de nieuwe bloedvaten te vormen. Chemische processen bevorderen van de proliferatie en rijping van de functionele endotheelcellen, en dan helpen met het regelen van de cellen in de buizen die functionele bloedvaten zal worden. Aanvullende chemische signalen leiden tot de ontwikkeling van gladde spiercellen dat de grotere bloedvaten lijn, en epitheelcellen die het buitenoppervlak van grotere bloedvaten bekleden. Zodra de structuur van het nieuwe bloedvat is gebouwd, kan je hersenen beginnen deze nieuwe bloedtoevoer gebruiken.

De rol van eiwitten

Eiwitten uit je voeding een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de bloedvaten in uw hele lichaam, ook in je hersenen. De eiwitten je eet worden afgebroken en opnieuw gebruikt om menselijke eiwitten binnen uw cellen en weefsels. Aangezien elk van die betrokken zijn bij de ontwikkeling van bloed vat cellen bevatten eiwitten, en het genereren van nieuwe bloedvaten vereist de synthese van enkele duizenden eiwitmoleculen, voldoende eiwitten uit je dieet biedt de tools die het mogelijk maken voor de ontwikkeling van de bloedvaten in je hersenen. Eiwittekort kan ook een aantal andere negatieve gezondheidseffecten zoals haaruitval en vertraagde wondgenezing.

De rol van vitamine C

De essentiële voedingsstof vitamine C draagt ​​ook bij aan angiogenese in je hersenen. De bekleding van de bloedvatwanden bevat collageen, die nodig is om het schip muren met sterkte en zijn bestand tegen scheuren. Vitamine C helpt uw ​​lichaam het genereren van collageen, en dus bijdraagt ​​aan de vorming van bloedvaten. Vitamine C helpt ook bij de rijping van de endotheelcellen die je bloedvatwanden lijn, volgens een studie gepubliceerd in "The Journal of Sexual Medicine 'in 2010. Als gevolg daarvan kunnen tekorten aan vitamine C meerdere stappen van de vorming van bloedvaten verstoren in de hersenen, het remmen van endotheliale cel ontwikkeling, evenals een verzwakking andere structuren in bloedvatwanden.

De rol van vitamine A

Andere voedingsstof die bijdraagt ​​aan de vorming van bloedvaten in de hersenen retinoïnezuur, een vorm van vitamine A. Een studie gepubliceerd in "Endocrinology" in 2007 geeft aan dat vitamine A signalering bevordert de proliferatie van endotheliale cellen, waardoor het aantal cellen vereiste leveren voor de ontwikkeling van nieuwe bloedvaten. Bovendien, vitamine A bevordert de afscheiding van andere hormonen die verantwoordelijk zijn voor angiogenese, zoals vasculaire endotheelgroeifactor, of VEGF, verder te bevorderen de vorming van nieuwe bloedvaten. Hierdoor consumeren voldoende vitamine A kan ondersteunen juiste angiogenese in de hersenen, en de rest van het lichaam.