Kan Vitamine B-5 Help Met haaruitval?

Kan Vitamine B-5 Help Met haaruitval?

Vitamine B-5 of pantotheenzuur, is een essentiële vitamine voor de haargroei en gezondheid. Alle B-vitaminen helpen uw lichaam verwerken en gebruiken wat je eet, waardoor de haarzakjes te voeden. Terwijl een tekort aan B-5 kan leiden tot haaruitval, is het onwaarschijnlijk dat het nemen van meer haar verlies zal behandelen als je niet al een tekort. Praat met uw arts over uw haaruitval en voordat u begint met het consumeren van meer B-5.

B-5 en Hair

Je lichaam heeft vitamine B-5 aan de koolhydraten, eiwitten en vet je eet metaboliseren, en op zijn beurt, zet dit voedsel in bruikbare energie en voeding voor al je cellen. Zonder deze vitamine, zal uw haarzakjes niet de voedingsstoffen die ze nodig hebben om goed te functioneren te krijgen. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een ondervoeding van uw follikels en resulteren in verminderde haargroei en zelfs verlies. Voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of RDA, van B-5 kan helpen voorkomen dat dit zich voordoet. De RDA 5 mg, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Symptomen van een tekort

Een tekort aan B-5 is zeer zeldzaam in de Verenigde Staten, zoals het vitamine kan worden gevonden in een groot aantal voedingsmiddelen. Echter, je moet een tekort worden, moet je kunnen andere dan verminderde haargroei symptomen ervaren. Deze omvatten vermoeidheid, slapeloosheid, depressie, braken, buikpijn, brandende voeten, prikkelbaarheid en een toename van de bovenste luchtweginfecties. Als u deze symptomen ontwikkelen of denkt dat uw haaruitval kan het gevolg zijn van een B-5-deficiëntie, een arts raadplegen.

Bronnen en therapeutische doses

U kunt alle B-5 die u nodig hebt en houd je haar goed te groeien door het eten van een gezond dieet. Goede bronnen van vitamine B-5 onder andere avocado, boerenkool, eieren, linzen, melk, champignons, orgaanvlees, aardappelen, granen en gist. Volgens de Huntington College of Health Sciences, een therapeutische dosering van B-5 voor haaruitval is tussen 25 tot 50 mg per dag. Omdat deze vitamine is oplosbaar in water, grote doses waarschijnlijk niet schadelijk voor uw gezondheid, maar ze kan leiden tot diarree en verhoogt uw risico's van bloeden. Echter, nooit hoger zijn dan de ADH van elke vitamine zonder eerst met uw zorgverlener.

Aanvullende overwegingen

Hoewel kan worden veroorzaakt door een vitaminegebrek, haaruitval ook resulteren vele andere redenen, zoals leeftijd, erfelijkheid, een auto-immuunziekte, anemie of onjuist onderhoud. Sommige van deze oorzaken van haarverlies zijn te behandelen, en andere niet. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over haaruitval en mogelijke behandelingen zijn.