Kan sublinguale B-12 helpen zich te ontdoen van donkere kringen?

Kan sublinguale B-12 helpen zich te ontdoen van donkere kringen?

Donkere kringen onder je ogen een belangrijke bijdrage leveren aan hoe andere mensen waarnemen uw gezondheid en leeftijd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, donkere kringen meestal niet een teken van vermoeidheid of een ernstige ziekte, maar ze kan je het gevoel ouder, ongezond en moe. Donkere kringen hebben meerdere oorzaken, waaronder genetische koppelingen. Ze beïnvloeden zowel mannen als vrouwen, die vaak beginnen in de volwassenheid, hoewel kinderen hen ook kunnen ontwikkelen. Vitamine B-12-tekort kan een rol spelen bij de vorming of accentuering van donkere kringen onder je ogen af ​​te spelen. Raadpleeg uw arts over de mogelijke oorzaken en manieren om te helpen zich te ontdoen van donkere ogen kringen.

Oorzaken van donkere kringen

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan het ontstaan ​​van de vorming van donkere kringen onder de ogen. Het gebied rond de ogen bedekt door dunne en gevoelige huid, die gevuld is met kleine bloedvaten genoemd haarvaten. Bloed lekt soms van deze vaten, die degradeert en verkleurt de bovenliggende huid net als een blauwe plek doet. Erfelijkheid een primaire oorzaak van donkere kringen omdat dicteert huid, waaronder de mate van transparantie, die de verkleuring veroorzaakt door de afbraak van het hemoglobine in de gelekte bloed kan markeren. Genen zijn ook gerelateerd aan verzwakte haarvaten in het weefsel rond je ogen. Andere veel voorkomende oorzaken van donkere kringen onder meer allergieën, bloedarmoede, overmatige blootstelling aan de zon, eczeem en voeding en levensstijl factoren. Vermoeidheid kan je donkere kringen te accentueren vanwege gebrek aan slaap maakt je huid bleek en zorgt ervoor dat wallen rond de ogen, die schaduwen kunnen werpen.

Functies van B-12

Vitamine B12 of cobalamine, is een groot complex dat betrokken is bij metabolisme, energieproductie, zenuwfunctie, celdeling, hersenfunctie en de productie van rode bloedcellen in het beenmerg, volgens "The New Encyclopedia vitaminen, mineralen, supplementen en kruiden. "Een tekort aan B-12 leidt tot bloedarmoede, of een gebrek aan rode bloedcellen, en verminderde metabolische functie, onder andere problemen. Rode bloedcellen nodig zuurstof naar de weefsels en metabolisme is noodzakelijk voor energieproductie.

B-12 voor Vermoeidheid en bleke huid

Veel voorkomende symptomen van anemie veroorzaakt door een B-12 tekort zijn vermoeidheid en bleke huid, legt de "leerboek voor Functional Medicine." Zoals opgemerkt, bleke huid en vermoeidheid accentueren donkere kringen onder je ogen. Als zodanig heeft B-12-deficiëntie niet te hebben een directe oorzaak van donkere kringen, maar kan een belangrijke bijdragende factor zijn. B-12 is gevonden in vlees, vis en groene bladgroenten, maar B-12 deficiëntie wordt vaak veroorzaakt door het onvermogen om te absorberen uit het maagdarmkanaal. Derhalve kan B-12 injecties of sublinguale supplementen nodig.

Sublinguale B-12

B-12 sublinguale supplementen grotendeels voorbij aan de maag en darmen, omdat de vitamine niet erg efficiënt wordt geabsorbeerd door de dunne slijmvlies onder je tong, zij het. Volwassenen vereisen tussen 2 en 3 microgram B-12 per dag deficiëntie symptomen voorkomen, maar sublinguale B12 supplementen zijn dikwijls ten minste 50 microgram en soms tot 500 microgram teneinde de lage absorptiecijfers tegengaan. Als zodanig, als u vermoedt dat uw donkere ogen kringen sterk gerelateerd zijn aan B-12-deficiëntie, moet u overwegen een B-12 injectie van uw arts.