Kan Soy voedselvergiftiging veroorzaken?

Kan Soy voedselvergiftiging veroorzaken?

Elke voedsel kan voedselvergiftiging veroorzaken. Soja is een bijproduct van sojabonen die wordt gebruikt in veel bewerkte en gezondheidsvoedsel. Als het sojaproduct dat u eten of drinken besmet met een bacterie, virus of toxine, zal voedselvergiftiging veroorzaken. Een aandoening die is verward met voedselvergiftiging is een soja-allergie. Voedselvergiftiging van soja zou een op zichzelf staande gebeurtenis; het zou niet elke keer dat je eet sojaproducten optreden. Als je maagproblemen elke keer dat je soja eten te ontwikkelen, vraag dan uw arts over allergieën.

Voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging treedt op wanneer u eet of drinkt een voedsel of drank die wordt vervuild. De besmettelijke organisme in het voedsel of drinken komt je spijsvertering en veroorzaakt ziekte. U kunt ziek, misselijk en moe voelen. Deze besmettelijke organismen kan krijgen in je eten of drinken hoewel behandeling van voedsel, vervuild water of vlees dat niet goed zijn gekoeld of gekookt, volgens MedlinePlus. Voedselvergiftiging veroorzaakt ontsteking en irritatie in de darm, die leidt tot de gemeenschappelijke symptomen.

Elk sojaproduct kan voedselvergiftiging veroorzaken. Een rapport van het nieuws voedselveiligheid zei salmonella was gevonden in een bloem soja plant. Pritzker Wet melding van een geval waarin soja tauge waren besmet met listeria. Andere sojaproducten verdacht voedselvergiftiging gevallen hebben opgenomen sojamelk, sojasaus en edamame. Elke sojaproduct zou kunnen worden besmet door ondeskundige voedsel behandeling of het verlaten van het product te lang; voedselvergiftiging kan ook het gevolg zijn als het wordt gegeten voorbij zijn houdbaarheidsdatum.

symptomen

Voedselvergiftiging symptomen kunnen verschijnen binnen een paar uur of tot een paar dagen na consumptie van het besmette voedsel of drank. Mogelijke symptomen zijn braken, misselijkheid, waterige diarree, maagkrampen, verlies van eetlust, vermoeidheid, buikpijn en koorts, volgens de MayoClinic.com. De symptomen kan variëren van 24 uur tot 10 dagen. Raadpleeg een arts als symptomen zijn bloed braken, hevige diarree, onvermogen om vloeibaar te houden, extreme pijn, koorts boven 101.5 of frequent braken.

Soja Allergie Behandeling

Sojaallergie symptomen zijn vergelijkbaar met voedselvergiftiging symptomen, maar het zijn verschillende omstandigheden. Een soja-allergie is een storing van het immuunsysteem. Je lichaam reageert op de eiwitten gevonden in soja als gevaarlijk. Je immuunsysteem reageert door het creëren immunoglobuline E, of IgE antilichamen die een chemische kettingreactie in het lichaam veroorzaken. Histamine is gemaakt, ontstaan ​​van ontstekingen in de darm, wat leidt tot misselijkheid, braken, diarree, krampen en pijn. Soja allergische symptomen duren slechts een paar uur, totdat de soja-eiwitten worden geëlimineerd uit uw systeem.

overweging

Als je maag problemen na het eten van soja te ontwikkelen, stoppen met eten sojaproducten totdat je kan worden geëvalueerd door uw arts. Een soja-allergie kan leiden tot een potentieel fatale aandoening, anafylactische shock.