Kan Running in the Rain maken je ziek?

Kan Running in the Rain maken je ziek?

Als het lopen in de regen was het enige recept voor een ziekte, dan zullen de mensen in de eeuwig-vochtige Pacific Northwest zou geplakt training op loopbanden voor het grootste deel van het jaar. Gelukkig is dat niet het geval is, en lopen in de regen is niet per se van plan om je ziek maken. Er zijn risico's te lopen in de regen, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen, zal je niet om jezelf neer te leggen bij eindeloze uren loopt als een rat in een kooi.

How You Get Sick

Als het gaat om virussen zoals verkoudheid, zul je ze te contracteren als je iets dat een virus op het heeft te raken, en dan moet je je neus, mond of ogen aanraakt. U vindt hier ook een virus contract van het inademen van slijm door de lucht, stelt het Nationaal Instituut voor Allergie en Besmettelijke Ziekten. Tijdens de regenachtige maanden van het jaar, heb je meer kans om tijd door te brengen in, die uw kansen in contact komen met virussen zal toenemen.

De risico's van Running in the Rain

Hoewel er geen sluitend bewijs dat zegt lopen in de regen zal je ziek maken, zijn er nog steeds risico's verbonden aan lopen in de regen. Studies hebben aangetoond dat verlaging iemands lichaamstemperatuur ze meer vatbaar voor aanbestedende virussen door de methoden voor de overdracht bovengenoemde kunnen maken. Met andere woorden, het is de kou, niet de vochtigheid, die meer gevoelig zijn voor bezwijken aan een virus te maken. In sommige gebieden kan de regen worden veroorzaakt door een teveel vervuiling in de lucht - die u het risico van nood de bovenste luchtwegen of een astma-aanval kon zetten. Regen betekent ook natte omstandigheden, waardoor het risico op uitglijden en vallen toeneemt. Drivers zijn ook minder kans om je te zien in een regen storm, zodat het risico op het krijgen aangereden door een auto verhoogt ook. Terwijl dat niet je ziek maakt, kan een blessure u zijlijn van het lopen.

Logeren Safe Outdoors

Bij lage temperaturen, lagen zijn de belangrijkste. Draag een opzuiglaag gemaakt van wol of polypropyleen de buurt van uw huid, die vocht van je lichaam kous, en draag dan een isolerende laag over top. Uw zeer toplaag moet worden gemaakt van een waterbestendige, maar toch ademend materiaal. Totally ondoordringbaar regen lui als het soort vissers dragen zijn niet ideaal, omdat ze niet ademen. Draag een hoed en waterbestendige handschoenen, en overwegen het dragen van een rugzak waarin u uw isolerende lagen kunnen stash als je begint te overdreven warm. Loopschoenen zijn vaak gemaakt met compartimenten die veel van de luchtstroom mogelijk te maken - maar deze zijn niet ideaal voor klotsen door plassen. Beschouw een paar hardloopschoenen plaats, die typisch zijn gemaakt met een waterbestendig bovendeel. Als je getroffen bent door astma, controleer dan de plaatselijke weerdienst voor informatie over te bepalen, en niet buiten uit te oefenen wanneer de niveaus hoger zijn dan uw arts adviseert voor uw conditie. En vergeet niet de warming-up, die zal je lichaam klaar om de obstakels, plassen en verrassingen die komen met het runnen bij nat weer te pakken. Om de kans op ziekte of letsel te minimaliseren, een oogje houden op de lokale radar en probeert uit te voeren wanneer de regen gaat lichtste zijn.

Wanneer kun je er niet omheen

Als je een ras running bent of je moet draaien in een stortbui om een ‚Äč‚Äčandere reden, stel jezelf zo snel mogelijk uit die natte, koude kleren te krijgen. Stash droge kleding in een plastic zak en zet het in je hardlopen rugzak of in uw auto, waar het voor u klaar zal zijn direct na de race. Uw beste oordeel is hier de belangrijkste; als de regen is zo slecht dat je gaat worden geweekt in een kwestie van een paar minuten, de kans groot dat je lichaamstemperatuur gaat te laag om lopen buiten de moeite waard maken om te laten vallen.