Kan niet slapen na Oefening

Kan niet slapen na Oefening

Veel mensen hebben last van slaapproblemen. De redenen veel en ingewikkeld, met sommige individuen die lijden aan een combinatie van factoren die consistent, rustgevende slaap moeilijker te bereiken. Hoewel de oefening is aangeprezen als een manier om de kwaliteit van de slaap te verbeteren, in sommige gevallen kan slapen bemoeilijken. Als je probeert om snel te slapen na het sporten, wordt u mogelijk maken van dingen moeilijker voor jezelf.

Oefening Voordelen over Sleep

Veel mensen gebruiken oefening om hun slaapgewoonten te verbeteren. Maar het is allemaal een kwestie van timing, en afhankelijk van wanneer je beweegt, kan het effect omgekeerd zijn. Veel mensen willen 's morgens vroeg of' s middags trainingen om te helpen stimuleren hen en helpen hen het gevoel meer energie als ze gaan door middel van een volledige dag of op het werk of klassen. Onmiddellijk na matige lichaamsbeweging, bent u waarschijnlijk erg wakker, die frustrerend zijn als je hoopt te kort slapen na het sporten te voelen. Late night oefening is waarschijnlijk te vertrekken voel je je klaarwakker, en je vindt het moeilijk om in slaap te vallen.

effecten

Zelfs wanneer u een training af te maken, het lichaam neemt een lange tijd om te kalmeren. Endorfines en andere chemicaliën zijn vrijgegeven om u meer alert en energiek te maken. Je lichaam is ook langzaam volledig afkoelen en kalmeren na het sporten, en totdat dit gebeurt, zal je een zware strijd te vechten wanneer het proberen om te ontspannen en te slapen. In feite kan de oefening ertoe leiden dat uw kerntemperatuur worden verhoogd voor vier of vijf uur na het sporten.

Het veranderen van uw routine

De eenvoudigste manier om uw vermogen om te slapen te verbeteren is door het bewegen van je uitoefenperiode naar een andere tijd. Chesapeake Neurology beveelt het beëindigen van uw oefening ten minste drie uur voor het slapengaan. Oefening in de late namiddag, ongeveer vier of vijf uur voor het slapen gaan, om je kerntemperatuur's post-oefening daling te vangen en het gemakkelijker maken om in slaap te vallen. U kunt ook eerder op de dag te oefenen, afhankelijk van uw schema, en in het bijzonder als u wilt profiteren van de post-oefening alertheid.

overwegingen

Hoewel uw oefenschema kan van invloed zijn op uw vermogen om te slapen, kunnen andere factoren die de slaap moeilijk te maken. In feite kan een gebrek aan beweging tijdens de dag maken het moeilijker om in slaap te vallen. Matige lichaamsbeweging kunnen mensen proberen te bestrijden slapen problemen te helpen. En als slapeloosheid aanhoudt, moet u een arts te bezoeken om potentiële lichamelijke of geestelijke factoren geëvalueerd, omdat er veel invloeden die kan het moeilijker maken om te slapen.