Kan leiden tot hoge bloeddruk Red Eyes?

Kan leiden tot hoge bloeddruk Red Eyes?

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk (ook wel hypertensie) is een aandoening die vele verschillende bijwerkingen, waaronder rode ogen veroorzaken. Er zijn twee soorten van hoge bloeddruk. Een heet primaire hypertensie, waarbij de verhoogde bloeddruk identificeerbare oorzaak heeft. Volgens de Mayo Clinic, dit is de meest voorkomende vorm van hypertensie en goed voor ongeveer 90 procent van de gevallen. Het andere type hypertensie genoemd secundaire hypertensie. Dit beschrijft hoge bloeddruk die wordt veroorzaakt door een andere onderliggende aandoening, zoals nierfalen, een adrenale tumor of het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals de pil of koud medicijn.

Hypertensie en Red Eyes

Wanneer de bloeddruk te hoog, veroorzaakt druk op de bloedvaten. De meeste van de bloedvaten, voornamelijk de grotere, zijn dikke muren en kan deze verhoogde druk te weerstaan. De bloedvaten in de ogen, maar zijn relatief dun. In reactie op deze verhoogde bloeddruk, zullen deze bloedvaten opzwellen en uiteindelijk breken waardoor kleine bloedingen ontwikkelen in de ogen. Omdat het oog is gevuld met heldere vloeistof, zal dit ertoe leiden dat de bloedingen zichtbaar is, waardoor de ogen zien rood. Bovendien kunnen deze kleine bloedingen gezichtsvermogen aantasten en uiteindelijk leiden tot blindheid.

Medicijnen en Red Eyes

Een andere manier waarop hoge bloeddruk kan leiden tot rode ogen via een minder direct mechanisme. Veel pati├źnten, vooral die met primaire hypertensie, medicatie te nemen om controle van hun bloeddruk. Sommige van deze medicijnen hebben hun eigen bijwerkingen die volgens de American Heart Association, kan leiden tot de ogen rood worden. Een dergelijke medicatie Hydralzine, die de bloedvaten veroorzaakt te breiden, het verlagen van de bloeddruk in het lichaam. Een bijwerking van deze medicatie is dat het gebied rond de ogen kan opzwellen, waardoor de ogen ge├»rriteerd en rood. Ook omdat Hydralzine maakt de bloedvaten zwellen, die in het oog zijn toegankelijk.