Kan ik eten van amandelen als ik pinda-allergie?

Kan ik eten van amandelen als ik pinda-allergie?

Ongeveer 1 procent van de Amerikanen hebben een vorm van pinda-allergie, zegt postdoctoraal onderzoeker Miranda Waggoner in een 2013 artikel over de Princeton University website. De symptomen kunnen variëren van mild - buikpijn, diarree, netelroos en hoesten, bijvoorbeeld - ernstige, waaronder ademhalingsmoeilijkheden, zwellingen in het gezicht en bewusteloosheid. Allergisch voor pinda's betekent niet noodzakelijk dat u allergisch bent voor alle soorten noten, zoals amandelen zijn, maar je moet niet te experimenteren met enige vorm van moer of product met noten totdat u spreken met uw arts.

Verschil tussen amandelen en pinda's

Hoewel pinda's lijken leden van dezelfde familie als moer amandelen, zijn ze niet. Pinda's zijn peulvruchten, een aparte plantenfamilie dat linzen, bonen, soja en erwten als groene spliterwten omvat. Daarentegen amandelen zijn een boom noot, net als walnoten, cashewnoten, pecannoten en macadamianoten. Volgens de Food Allergy Research & Onderwijsorganisatie, een allergie voor een peulvrucht zoals pinda is niet op een bepaalde indicatie die ook allergisch wordt een boom noten, zoals amandelen.

Wat de Research Says

In een enquête studie gepubliceerd in het nummer van december 2003 "The Journal of Allergy and Clinical Immunology," onderzoekers van de Mount Sinai School of Medicine vergeleken de resultaten van de pinda en boom-notenallergie enquêtes die in 2002 naar schatting vijf jaar eerder verkregen. Zij concludeerden dat gemeld pinda-allergie verdubbeld bij kinderen van 1997 tot 2002. Dezelfde onderzoekers herhaalden het onderzoek methode om het optreden van pinda, boom-nut en sesam allergieën te vergelijken in 2008 hun optreden in enquêtes in 1997 en 2002. Hun bevindingen, gepubliceerd in het juni 2010 nummer van het "Journal of Allergy and Clinical Immunology," geven aan dat meer dan 1 procent van de Amerikaanse bevolking, met inbegrip van een toename van het aantal kinderen, verslag van pinda, boom-moer of beide allergieën. Sesame allergie is veel minder vaak gemeld. Op basis van deze enquête studies, onderzoekers schatten dat 25 tot 40 procent van de mensen met een pinda-allergie zijn ook allergisch voor noten.

expert Aanbevelingen

De enige manier om zeker dat je niet allergisch bent voor amandelen als je een pinda-allergie getest moet worden door een board-gecertificeerd allergoloog zijn. Zelfs als je negatief testen op een amandel allergie, kan uw arts u nog steeds adviseren u om te voorkomen dat het eten van elk type product bevat noten. Dat komt omdat fabrikanten die noten vaak gebruik verwerken pinda's en noten op dezelfde apparatuur. Een kleine hoeveelheid pinda in een boomnoot product kan ernstige allergische reacties veroorzaken.

Andere Foods te vermijden

Boom noten zoals amandelen zijn niet de enige voedsel dat je allergoloog u kunnen vertellen duidelijk van te sturen als je een pinda-allergie. Kunstmatige noten, nougat, gemalen noten maaltijd, mol of enchilada saus, chili, loempia's, een aantal marinades en glazuren, verwerkt vegetarische vleesvervangers, slasaus, loempia's, smaak koffie, vleeswaren zoals mortadella, en traditionele Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse schotels kunnen bevatten allemaal ofwel pinda's, noten zoals amandelen of beide. Bovendien, er rekening mee dat de zaden, zoals zonnebloempitten, en notenpasta waaronder amandelboter, mogen worden verwerkt op apparatuur die ook gebruikt wordt om pinda's te verwerken.