Kan ik doen Bergbeklimmen Toen ik een hoge bloeddruk?

Kan ik doen Bergbeklimmen Toen ik een hoge bloeddruk?

Hoewel hoge bloeddruk verhoogt het risico op een beroerte en een hartaanval, de meeste vormen van regelmatige lichaamsbeweging - met inbegrip van bergbeklimmen - kan u helpen om de conditie te controleren en onderhouden van een betere gezondheid. Herken het verband tussen hoge bloeddruk en activiteiten zoals bergbeklimmen om uw welzijn te garanderen.

Inzicht Hoge bloeddruk

Slagaders schepen in je lichaam die het mogelijk maken het bloed naar je hart te bereiken. Hoge bloeddruk komt voor wanneer bloed door je aderen bij een grotere druk dan normaal. Een bloeddrukmeting bevat een top nummer - uw systolische druk, of de piek druk je hart pompt bloed - en een onderste getal, dat de diastolische bloeddruk geeft aan of de druk wanneer je hart vult met bloed. Een lezing van 140/90 of hoger geeft aan een hoge bloeddruk. Mensen met de aandoening zijn meestal vrij zijn van symptomen, zodat regelmatige controle van de bloeddruk zijn de meest effectieve manier om uw gezondheid te controleren.

Bergbeklimmen en Bloeddruk

De behandeling van hoge bloeddruk begint met regelmatige lichaamsbeweging. Activiteiten die uw hartslag en de snelheid van de ademhaling te verhogen geef je hart meer vermogen, dus minder inspanning nodig is om bloed rond te pompen. Mensen met een hoge bloeddruk die regelmatig sporten zien vaak voordelen gelijk aan de verstrekkingen van veel medicijnen voorgeschreven voor de behandeling van de aandoening. Zorg ervoor dat uw algehele conditie door vooruit te plannen om aerobic oefeningen uit te voeren zoals zwemmen, fietsen of joggen gedurende ten minste 30 minuten op de dagen dat u niet gepland om berg beklimmen. Controleer uw plannen om de berg beklimmen met uw arts van tevoren, vooral als je te zwaar bent, een familiegeschiedenis van hartproblemen of rook. Hij kan een aanpassing van uw medicatie voorstellen tijdens een klim.

De effecten van stress

Terwijl bergbeklimmen voordelen van uw welzijn als veilig uitgevoerd, een oefening die leidt tot stress moeten worden vermeden, zoals stress en frustratie veroorzaken vaak ongezonde pieken in uw bloeddruk. Verlaag uw risico op stress door het vermijden van bergbeklimmen op dagen dat de prognose vraagt ​​om slecht weer, met inbegrip van onweer en bliksem. Breng ruim water en gezonde snacks, evenals een mobiele telefoon en een kaart en kompas. Vraag een partner om mee te doen waar mogelijk en maak je vrienden en familie op de hoogte van uw plannen, zodat ze kunnen weten wanneer uw rendement verwachten. Zorg ervoor dat eventuele medicatie voorgeschreven voor de behandeling van uw hoge bloeddruk is in de buurt tijdens de klim en is gemakkelijk te bereiken.

veiligheidsoverwegingen

Hoewel de meeste vormen van lichaamsbeweging worden aanbevolen voor mensen met een hoge bloeddruk, moet krachttraining workouts worden benaderd met de nodige voorzichtigheid. Terwijl krachttraining mogelijk kan profiteren van uw staat met goedkeuring van uw arts, activiteiten zoals gewichtheffen leiden doorgaans tot een dramatische stijging van de bloeddruk. Verlaag uw risico op een bloeddruk piek met behulp van de juiste tiltechnieken en normaal te ademen in plaats van te proberen om je adem in te houden. Doel om lichtere gewichten, die minder kans om spanning veroorzaken op te heffen en opnieuw te plannen de training en medische zorg als u pijn op de borst of ademhalingsproblemen lijden.