Kan het eten van te veel vezels Oorzaak aambeien?

Kan het eten van te veel vezels Oorzaak aambeien?

Aambeien ontstaan ​​wanneer aderen rond de anus en / of het rectum ontstoken of gezwollen. Hoewel aambeien zijn zelden een ernstige aandoening, kunnen ze pijnlijk, jeukende zijn en resulteren in anaal bloeden. Aambeien worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder een episode van diarree, persen tijdens de stoelgang na of op het toilet voor langere perioden. Vezels, echter niet aambeien veroorzaken - in plaats daarvan eten vezel is een werkwijze voor het voorkomen aambeien.

Misvatting

Misvattingen over vezels onder meer de overtuiging dat het eten van te veel vezels zorgt ervoor dat je meer aambeien ervaren, en dat ook veel vezels zorgt ervoor dat moeilijk of overtollige stoelgang. De werkelijke oorzaak van deze problemen is constipatie, het gevolg van het eten te veel vezels geen hoger wateropname. Fiber voegt bulk aan uw ontlasting en absorbeert water, waardoor het makkelijker wordt om te bewegen langs je spijsverteringskanaal maakt. Als je niet voldoende vocht in je systeem hebt, je ontlasting droogt uit, je verstopt raken en verhogen het risico van aambeien, of verergeren van een bestaande aambei probleem.

fiber Voordelen

Een laag-vezel dieet is geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van aambeien. Degenen die problemen ondervindt met de stoelgang zoals constipatie of onregelmatige stoelgang kan worden geadviseerd door hun artsen om hun vezel inname te verhogen om de stoelgang gemakkelijker te maken. Fiber supplementen kan ook worden aanbevolen, vooral voor mensen die niet kunnen, of niet, verhogen hun inname van fruit, groenten, volle granen, bonen en erwten.

Hoe het werkt

Er zijn twee soorten vezels bestaan ​​- onoplosbare en oplosbare vezels. Onoplosbare vezels is het soort dat helpt aambeien voorkomen. Dit komt omdat onoplosbare vezels helpt te combineren met voedsel in het spijsverteringsstelsel, bulk toe te voegen. Onoplosbare vezels bevat cellulose, lignine en hemicellulose, welke stoffen die het lichaam niet kan breken zijn. Levensmiddelen die onoplosbare vezels bevatten volkoren brood, tarwezemelen, noten en groenten zoals broccoli en asperges. Oplosbare vezels, gevonden in voedingsmiddelen zoals pasta, havermout, aardappelen, appelmoes en bananen, verschilt omdat het in water oplost, waardoor een gel-achtige pasta die door het lichaam beweegt en vertraagt ​​spijsvertering, waardoor vol gevoel langer.

overwegingen

Verhoog uw vezelinname langzaam, omdat het verhogen vezelconsumptie te snel kan gas en krampen veroorzaken in de maag. Vrouwtjes 19-50 jaar oud moeten consumeren 25 gram vezels per dag, terwijl de mannen in deze leeftijdsgroep 38 gram vezels per dag moeten consumeren. Veel water drinken terwijl u uw vezelinname te verhogen om negatieve symptomen te verminderen.