Kan Harde geluiden Hurt een ongeboren baby?

Kan Harde geluiden Hurt een ongeboren baby?

Als je zwanger bent, kan de blootstelling aan harde geluiden van het risico van gehoorproblemen en andere gezondheidsproblemen niet alleen voor u, maar ook voor uw ongeboren baby te verhogen. Harde geluiden kunnen komen uit een verscheidenheid van bronnen, met inbegrip van vliegtuigmotoren, rockconcerten, de werkplek geassocieerd ruis of een autoradio speelde op een hoog volume. Het vermijden van harde geluiden betekent niet per se vasthouden aan een volledig rustige omgeving, echter, aangezien zachte geluiden eigenlijk gunstig zijn voor uw ongeboren kind zou kunnen zijn.

Wat Babies Hoor in de Baarmoeder

Uw ongeboren baby's buiten, binnen- en middenoor zijn goed ontwikkeld met 24 weken zwangerschap. Het slakkenhuis gevormd door dit punt, zodat de baby oor geluiden effectief kan overbrengen naar de hersenen voor verwerking. Ergens tussen 27 en 30 weken zwangerschap, de foetus begint te reageren op geluiden van buiten de baarmoeder.

Geluiden zijn Doffe

In de meeste gevallen, zelfs geluiden die lijken luid u zou kunnen worden gedempt in de baarmoeder. De muren van de baarmoeder, en vet en spieren in de buikholte alle dempen geluidsgolven en hun volume te verlagen voordat zij van uw baby oren te bereiken. Het vruchtwater vult het binnenoor, waardoor het trommelvlies van het versterken van geluiden in de manier waarop het zal zodra uw baby geboren is en ook dempt hoge toon geluiden; echter, vruchtwater eigenlijk versterkt lage tonen klinken ietwat.

Het effect van harde geluiden op de foetus

Voortdurende blootstelling aan geluiden over ongeveer 90 tot 100 decibel, over het niveau van een kettingzaag, kan uw ongeboren baby's het risico van gehoorverlies te verhogen, afhankelijk van wat te verwachten. Het kan ook de kans op de geboorte te vroeg en met een laag geboortegewicht baby's te verhogen. Kortere incidentele blootstelling aan geluid in de 150-155 decibel bereik, het niveau naast een straalmotor, kan leiden tot soortgelijke problemen. Een plotseling hard geluid kan ook een ongeboren baby schrikken, waardoor verhoogde activiteit kort na de foetus hoort het geluid.

Zachte muziek kalmeert moeder en baby

Terwijl buitensporig harde geluiden mogelijk kan schade toebrengen aan uw baby, misschien zachtere geluiden enig voordeel te verschaffen. Blootstelling aan aangename muziek gespeeld op een niveau van 70 decibel of lager kan zowel moeder en baby te kalmeren. Vermijd dissonante muziek op elk volume, aangezien dierstudies veranderingen in de structuur van de hersenen hebben aangegeven bij foetussen worden blootgesteld aan dit soort muziek, volgens de Baby Center. Vanwege de invloed van muziek op ongeboren menselijke baby's is nog niet goed bestudeerd, de volledige impact van het geluid op de foetussen blijft onbekend.