Kan Glutenintolerantie schade veroorzaken aan uw hart?

Kan Glutenintolerantie schade veroorzaken aan uw hart?

Glutenintolerantie veroorzaakt een scala aan symptomen, van spijsverteringsproblemen tot verlies van geestelijke duidelijkheid huiduitslag. De meest ernstige vorm van deze aandoening staat bekend als coeliakie disease.The voorwaarde zich anders manifesteert in elke persoon die het heeft, en sommige mensen leven een lange tijd zonder symptomen. Als gluten intolerantie gediagnosticeerd gaat, het kan grote schade aanrichten op je lichaam - met inbegrip van uw hart. Gelukkig kan een glutenvrij dieet te stoppen en zelfs omkeren een groot deel van de schade die gluten oorzaken.

Allergische reacties

Anafylaxie de meest ernstige vorm van gluten reactie en kunnen fataal zijn. Als u anafylaxie ervaren na het eten van gluten, kan pijn op de borst en benauwdheid, alsmede een abnormaal snelle hartslag voelen Volgens MayoClinic.com. Minor allergische reacties kunnen gewoonlijk worden behandeld met medicijnen, maar als een allergische reactie is ernstig genoeg is of als het hart ondergaat te veel stress, kan de allergische reactie veroorzaken onherstelbare schade aan het hart, en kan uw hart en andere belangrijke organen van zuurstof verhongeren.

Vitaminen en mineralen

Veel mensen met een gluten allergie ervaren schade aan de ingewanden. Omdat het lichaam niet de eiwitten in gluten verteren, het immuunsysteem wat het beschouwt als een toxine. De dunne darm lijdt gewoonlijk de meeste schade, en daardoor niet voldoende om vitamines en mineralen uit het voedsel eet. Ernstige voedingstekorten van invloed op de manier waarop het hart functies en kan dat leiden tot harder of minder efficiƫnt werken. De voedingstekorten en de extra werklast kunnen schade aan het hart en hartfalen veroorzaken.

zwelling

De coeliakie Association wijst erop dat glutenintolerantie vaak veroorzaakt oedeem of zwelling. Wanneer u extra vocht te dragen in je lichaam, je hart harder werken dan normaal. Extra vocht kan de bloeddruk verlagen en de bloedsomloop te verhogen. Als er te veel vocht opbouwt in je lichaam en je hart niet in staat is om te compenseren, is het bekend als congestief hartfalen.

gerelateerde complicaties

Mensen met een glutenintolerantie hebben een hoger risico van type 1 diabetes. Volgens de American Diabetes Association, heeft diabetes verhoogt het risico op hart-en vaatziekten en maakt je meer kans op een hartaanval of een beroerte hebben. Je bent ook meer kans om schildklierfunctie problemen, die hartkloppingen en hoge bloeddruk kan leiden tot de ontwikkeling.