Kan Evening Primrose leiden tot hoge bloeddruk?

Kan Evening Primrose leiden tot hoge bloeddruk?

Teunisbloem is de algemene naam voor de middelste teunisbloem, een wilde overal in Amerika. Olie uit de zaden van deze bloem bevat omega-6 vetzuren, die de gezondheid ondersteunen en kunnen worden gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Terwijl de consumptie van teunisbloem producten van hoge bloeddruk niet zal leiden, moet u uw arts te raadplegen alvorens hen.

Evening Primrose Basics

De omega-6 vetzuren in teunisbloemolie zijn linolzuur, of LA, en gamma-linoleenzuur of GLA. Ze worden geclassificeerd als essentiële vetzuren, wat betekent dat uw lichaam kan ze niet maken, zodat je nodig hebt om ze te krijgen uit je dieet om uw normale lichaamsfuncties te handhaven. Op een gegeven moment, de onderzoekers van mening dat bepaalde andere omega-6 vetzuren uw gezondheid kunnen schaden, maar in 2009 de American Heart Association gekenmerkt dit geloof als een verkeerde veronderstelling en meldde dat alle vormen van omega-6-ondersteuning normale gezondheid. Voorwaarden die potentieel kunnen profiteren van het gebruik van teunisbloemolie supplementen premenstrueel syndroom, diabetes gerelateerde zenuwschade, dermatitis, eczeem, allergische huidreacties, hart-en vaatziekten en astma.

Evening Primrose Risico

Bij gebruik bij normale doseringen, teunisbloemolie is meestal veilig en produceert weinig noemenswaardige bijwerkingen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Potentiële milde bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid, maagpijn en diarree of dunne ontlasting. Als u maagpijn of dunne ontlasting, heb je misschien overschreden uw maximale inname voor de toeslag. Mensen die niet kunnen worden goede kandidaten voor teunisbloem gebruik omvatten schizofrenie, personen met bloedstolling of bloeden stoornissen, mensen met epilepsie of andere inbeslagneming aandoeningen en iedereen die van plan een operatie moet binnen een periode van ongeveer twee weken.

Hoge bloeddruk Oorzaken

Hoge bloeddruk treedt op wanneer het bloed in je aderen oefent grote druk op je vaatwanden tijdens de actieve of rusten fasen van je hartslag. Deze overmatige druk veroorzaakt geen directe uiterlijke problemen, maar na verloop van tijd van cruciaal belang structuren kunnen beschadigen in je lichaam, met inbegrip van uw bloedvaten, de nieren en het hart. De meeste mensen hebben een vorm van hoge bloeddruk genoemd primaire hypertensie, waarvoor geen specifieke oorzaak bekend is, meldt de Universiteit van Maryland Medical Center. Sommige mensen hebben een andere vorm van de aandoening, de zogenaamde secundaire hypertensie, waarbij onderliggende mogelijke oorzaken dat bloedvat gebreken, nieraandoeningen, het gebruik van amfetaminen en bepaalde andere illegale drugs en het gebruik van medicijnen, zoals decongestiva, vrij verkrijgbare pijnstillers, anticonceptiepillen bevatten bekend is en nonprescription verkoudheid.

Bloeddruk Risicofactoren

Bepaalde factoren verhogen uw risico's voor het ontstaan ​​van hoge bloeddruk, met inbegrip van Afro-Amerikaanse erfgoed, gevorderde leeftijd, overgewicht, enige vorm van het gebruik van tabak, overmatig zout of natrium verbruik en een familiegeschiedenis van de aandoening. Andere factoren die uw hoge bloeddruk risico's kunnen verhogen onder meer stress, overmatig alcoholgebruik, onvoldoende inname van vitamine D of kalium, lichamelijke inactiviteit en de aanwezigheid van chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes, slaapapneu of een hoog cholesterolgehalte. Bovendien, zwangere vrouwen en kinderen soms ook ontwikkelen de aandoening. Raadpleeg uw arts voor meer informatie over de oorzaken van de hoge bloeddruk en de mogelijke gevolgen van het nemen van teunisbloemolie supplementen.