Kan een slechte invloed Affect een Kind & # 039; s Persoonlijkheid?

Kan een slechte invloed Affect een Kind & # 039; s Persoonlijkheid?

Slechte invloeden een kind ontmoetingen van invloed kan zijn persoonlijkheid, en kan leiden tot emotionele problemen, riskant gedrag, en problemen met familie en sociale relaties gedurende het hele leven. Een maart 2004 artikel gepubliceerd voor de American Psychology Association "Monitor on Psychology," wijst erop dat, terwijl de genetica is een factor in de ontwikkeling van een kind een persoonlijkheidsstoornis, kan milieu-invloeden een rol spelen. Onlangs zijn onderzoekers leunt meer naar een verwantschap tussen de twee.

TV

Watching teveel televisie kan een slechte invloed op een kind, in het bijzonder het kijken naar programma's die geweld portretteren en tonen tv-figuren die betrokken zijn bij risicovol gedrag zijn. Volgens de American Psychological Association, Raadgevend Comité van de Surgeon General's op televisie en sociaal gedrag, samen met het National Institute of Mental Health rapport dat het kijken naar geweld op de televisie kan een negatieve invloed hebben op de persoonlijkheid van een kind. Uit onderzoek blijkt dat herhaalde blootstelling aan gewelddadige programmering van een kind meer kans op agressief naar anderen of ongevoelig haar, zodat ze minder empathie voor andermans problemen geeft kunnen maken. Sommige kinderen worden meer bang omdat ze de wereld zien als een gevaarlijke plaats.

Computerspellen

Net als ongepast tv-programma's, kan video games een negatieve invloed hebben op kinderen, als goed. Veel actie-adventure video games bloot een kind tot geweld en agressief gedrag. Sommige focus op verschrikking, waarin kinderen kunnen schrikken of vervagen de lijn tussen Vastgoed en doen geloven. De APA meldt dat studies uitgevoerd door psycholoog Dr. Craig A. Anderson uit Iowa State University blijkt dat het spelen van gewelddadige videospelletjes kan verhogen agressieve gedachten van een kind en kan leiden tot agressief gedrag. De bevindingen van een 2000 studie onder leiding van Anderson wijst erop dat het spelen van gewelddadige videospelletjes eigenlijk een nog groter effect op een kind dan het kijken naar gewelddadige televisieprogramma's of films kunnen hebben. In tegenstelling tot televisie, video games zijn interactief, en de speler toe te wijzen aan de rol van de agressor.

Slecht taalgebruik

In een 2012 artikel met de titel "Zal zweren schadelijk voor uw kind?" in "Psychology Today," Dr Ronald E. Riggio, een expert in organisatie en sociale psychologie, wijst erop dat, hoewel er niet veel onderzoek gedaan naar de vraag of blootstelling aan taal ontheiligen is schadelijk voor een kind is geweest, het is meer waarschijnlijk dat de reden waarom iemand zweert heeft meer effect. Bijvoorbeeld, zweren in de context van verbaal geweld kan schadelijk zijn voor een kind. Echter, in een artikel gepubliceerd door de Vereniging voor Psychological Science's "Observer", auteurs Timothy Jay en Kristin Janschewitz zeggen dat hun onderzoek suggereert vloeken meestal niet leiden tot negatieve gevolgen en over het algemeen niet gezien als schadelijk. De onderzoekers opgenomen meer dan 10.000 gevallen van openbare vloeken.

jeugdtrauma

Hoewel depressie in de familie zit, die genetisch vatbaar sommige kinderen om depressieve stoornissen, kan de dood van een ouder of andere vroege jeugd trauma ook leiden tot depressie, volgens de American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. Kinderen die fysiek, emotioneel of seksueel misbruikt, degenen die worden verwaarloosd of voelen zich afgewezen en degenen die getuige zijn van huiselijk geweld ervaren vaak gevoelens van hulpeloosheid, hopeloosheid, woede en schuld. Het leven ervaringen, zoals het verlies van een verzorgende volwassene, familie disfunctie of leven met een depressieve ouder kan bijdragen aan visie van een kind op het leven, mogelijk verminderen haar gevoel van eigenwaarde en invloed zijn op de manier waarop ze omgaat hher gevoelens. In een artikel voor het eerst gepubliceerd in de kwestie van de Harvard Mental Health Letter februari 2002 legt uit dat depressieve kleuters hebben vaak de neiging om fobieën te ervaren, terwijl het begin van schoolgaande kinderen die depressief zijn kunnen soms gedragen zich agressief. Depressie bij adolescenten kan komen als delinquent gedrag, en kan onder meer drugs- en alcoholmisbruik.