Kan een hiatus hernia invloed op de smaak van voedsel?

Hiatus hernia's optreden wanneer een deel van de maag beweegt boven het diafragma, de spier die de borst scheidt van de buik. Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse, hiatus hernia zijn zeer vaak voor bij mensen boven de leeftijd van 50, hoewel ze soms voorkomen bij jongere mensen ook.

symptomen

Symptomen van een hernia variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Soms treden geen symptomen. Soms zijn mensen ervaren symptomen zoals gas, opgeblazen gevoel, misselijkheid en borst of maagpijn.

Smaak

Een ander symptoom van hiatus hernia, vooral in ernstige gevallen een bitter of zuur-achtige smaak in de mond. Dit onaangenaam gevoel kan aanwezig zijn te allen tijde, niet alleen wanneer een persoon met een hiatus hernia eet, en het kan de smaak van voedsel beïnvloeden.

Oorzaak van Bittere Smaak

Bij iemand met een hiatus hernia, kan de onderste slokdarm sluitspier niet goed sluiten. Dit veroorzaakt een aandoening bekend als gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), die maagzuur toelaat opstaan ​​de slokdarm, waardoor een bittere smaak in de mond.

Diagnose van het probleem

Om een ​​hernia een diagnose, artsen meestal om een ​​speciale X-ray wel een barium slikken röntgenfoto. Ze kunnen ook doen een endoscopie, een procedure waarbij een kleine camera wordt doorgegeven in de keel naar de slokdarm en de maag te bekijken. Het is belangrijk om de juiste diagnose omdat een hernia is niet de enige voorwaarde dat de smaak van voedsel kunnen aantasten of veroorzaken een bittere smaak in de mond.

Behandeling

De behandeling bestaat meestal medicijnen om maagzuur te verminderen en het versterken van de onderste slokdarm sluitspier, die de slechte smaak in de mond zal verminderen. Als medicijnen niet het probleem op te lossen, kan een operatie noodzakelijk zijn.