Kan Diet Soda Oorzaak Spanning Hoofdpijn?

Kan Diet Soda Oorzaak Spanning Hoofdpijn?

Spanning hoofdpijn is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn wordt gekenmerkt door pijn geassocieerd met een gevoel van gespannen spieren in de hoofdhuid, hoofd of de nek. Sommige mensen alleen maar deze vorm van hoofdpijn ervaren af ​​en toe, terwijl anderen chronische ontwikkelen, regelmatig voorkomende symptomen. Voeding en niet-dieet frisdrank dat de stimulerende cafeïne kan mogelijk leiden tot het ontstaan ​​van een spanningshoofdpijn.

Tension Hoofdpijn Basics

Zo veel als 78 procent van de Amerikaanse bevolking ervaart enige vorm van spanning hoofdpijn, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Voorkomende symptomen van de aandoening zijn een merkbare contractie of dichtheid, van de nek en hoofdhuid spieren en pijn of ongemak die begint aan de achterkant van het hoofd en geleidelijk baant zich naar voren in het hoofd en de hoofdhuid. Afhankelijk van uw omstandigheden kan de pijn van een spanningshoofdpijn manifesteren als knijpen sensatie of gevoel van doffe druk. Naast pijn in het bovenste gedeelte van je hoofd, dan kunt u ook de ontwikkeling van pijn in je schouders, kaak en nek.

Cafeïne en Tension Hoofdpijn

Cafeïne is een bittere stof in de zaden of bladeren van een aantal planten, zoals de planten die de basismaterialen voor diverse soorten koffie, thee en chocolademelk. Producenten van voedingsmiddelen kunnen ook de chemische kunstmatig, en natuurlijke en kunstmatige vormen van cafeïne zijn gemeenschappelijke ingrediënten in zowel voeding en niet-dieet frisdrank. Consumptie van elke bron van cafeïne kan mogelijk leiden tot het ontstaan ​​van een spanningshoofdpijn, de UMMC en de Amerikaanse National Library of Medicine verslag MedlinePlus's.

Cafeïne en Hoofdpijn Relief

Ondanks het potentieel om een ​​spanningshoofdpijn leiden, cafeïne een ingrediënt in uiteenlopende nonprescription en voorgeschreven medicijnen ontworpen om hoofdpijn of andere bronnen van pijn te behandelen. In deze setting, biedt het een voordeel door het verhogen van de efficiëntie en de snelheid van de pijnstillende effecten van deze medicijnen '. Echter, als je een cafeïnehoudende hoofdpijn medicatie in combinatie met cafeïnehoudende voeding en niet-dieet frisdrank, kunt u uw risico's te verhogen voor het ervaren van een vorm van hoofdpijn heet een rebound hoofdpijn, die optreedt wanneer u overmatig gebruik hoofdpijn remedies. Gebruik van een cafeïne-vrij hoofdpijn product in combinatie met cafeïnehoudende dranken kan ook leiden tot een rebound hoofdpijn.

Extra Diet Soda overwegingen

Non-cafeïnehoudende voeding en niet-dieet frisdrank zijn niet specifiek aangeduid als triggers voor spanningshoofdpijn. Echter, cafeïne-vrij en cafeïnevrije drankjes nog steeds vaak wat cafeïne bevatten, de Cleveland Clinic verklaart. Terwijl de zoetstoffen en aanvullende chemische stoffen gevonden in light frisdrank over het algemeen als veilig worden beschouwd, consumeren meer dan een dieet of gewone frisdrank per dag kan mogelijk het verhogen van uw kans om obesitas en het ontwikkelen van een obesitas gerelateerde aandoening, zoals type 2 diabetes. Gezondere alternatieven voor light frisdrank zijn inclusief water, vruchtensap en magere melk. Raadpleeg uw arts voor meer informatie over spanningshoofdpijn en de effecten van cafeïne en light frisdrank consumptie.