Kaliumcitraat Vs. kalium Glutamaat

Gewoon omdat het woord "kalium" in de woorden "kaliumcitraat 'en' kalium glutamaat," blijkt dat wil niet zeggen dat deze chemische stoffen hebben veel gemeen. Deze moleculen zijn zeer verschillend - en hebben zeer uiteenlopende toepassingen. Je hoeft niet een chemicus aan het verschil tussen kalium citraat en kalium glutamaat waarderen.

kalium Glutamaat

Kalium glutamaat - ook wel monopotassium glutamaat - is een voedingsmiddel aroma. Voedsel fabrikanten maken vaak gebruik van deze stof in plaats van mononatriumglutamaat omdat MSG wordt in verband gebracht in de publieke opinie met bijwerkingen. De Amerikaanse Food and Drug Administration erkent algemeen monopotassium glutamaat als veilig ", wanneer gebruikt in overeenstemming met de goede praktijken bij het vervaardigen."

kaliumcitraat

Kaliumcitraat is een wit poeder met de chemische formule. Unlike kaliumglutamaat Dit molecuul heeft drie kaliumatomen. Het is voorgeschreven in Groot-Brittannië om kleine blaas infecties te behandelen. Kaliumcitraat verlicht de irritatie die dergelijke infecties vergezelt door vermindering van de zuurgraad van urine. Artsen in de Verenigde Staten aan dit geneesmiddel voor de vorming van bepaalde typen nierstenen.

Onderzoek

Een dieet met veel zout is gekoppeld aan hoge niveaus van calcium in de urine. Onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Francisco gemeld in het mei 2002 nummer van het 'Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism "dat de toevoeging van kalium citraat aan het dieet van de mensen met een hoge zoutinname voorkomt dat deze verhoogde uitscheiding van urine calcium. Deze bevinding kan gevolgen hebben voor vrouwen met een risico op osteoporose.

Waarschuwing

Nierpatiënten moeten hun nefrologen vragen voordat consumeren ofwel kaliumcitraat of kalium glutamaat. Terwijl de extra kalium is geen probleem voor gezonde mensen bij wie de nieren effectief te reguleren kaliumgehalte, kan het problematisch zijn voor mensen met een verminderde nieren die vaak serumkalium hebben verheven zijn. Voor deze mensen, kunnen extra kalium veroorzaken ernstige cardiale problemen.