Kaakgewricht Pijn

Het temporomandibulair gewricht is het gewricht recht tegenover de oren aan elke kant van het hoofd die de schedel en kaakbot verbindt. Het vergemakkelijkt praten, geeuwen, en kauwen; aandoeningen van deze gezamenlijke kan hoofdpijn, pijn in de oren en de nek, evenals problemen met het openen of sluiten van de mond (lock kaak) of kauwen veroorzaken. Een meerderheid van de mensen kan omgaan met deze pijn door middel van zelfzorg-strategieën en niet-chirurgische behandelingen, terwijl anderen nodig chirurgische of tandheelkundige ingrepen.

Oorzaken

De oorzaak van TMJ aandoeningen kan worden bepaald bij veel mensen. In andere mensen echter misschien een aantal mogelijke oorzaken verantwoordelijk.

De schijf tussen het gewricht en de botten kunnen aantasten of verplaatsen van de aanpassing. Artritis kan het gewrichtskraakbeen beschadigen. Het gewricht kan schade als gevolg van een blessure of een soort van invloed lijden. Als u de gewoonte van het slijpen of balde uw tanden, kunt u de spieren die de gezamenlijke zeggenschap te verzwakken.

medicijnen

Naproxen (Aleve) heeft bewezen de meest behulpzame over-the-counter pijnstiller voor TMJ pijn .. Een arts kan een spier relaxer als Soma voorschrijven voor slechts een paar dagen of weken, afhankelijk van de ernst van de pijn, omdat ze verslavend kunnen zijn . Steroïde medicijnen geïnjecteerd in het gewricht sneller te onderdrukken intense pijn en ontsteking en worden alleen gebruikt in ernstige gevallen als gevolg van ernstige bijwerkingen van veelvuldig gebruik. Botulisme toxine (Botox) injecties verlichten pijn in de spieren wordt gebruikt voor het kauwen.

therapieën

Als tandenknarsen bijdraagt ​​aan TMJ pijn, het dragen van een hapje bewaker 's nachts kan helpen. Bite bewakers kan verergeren slaapapneu symptomen. Cognitieve gedragstherapie is handig als stress en angst veroorzaken uw symptomen. Deze vorm van therapie helpt je negatieve gedragingen te identificeren en te vervangen door gezonde mensen, leren manieren om te ontspannen en te beheren stress.

Procedures

Uw tandarts kan zelfs de tanden bijten om een ​​evenwichtige oppervlakken te bereiken, te vervangen ontbrekende tanden of vullingen en kronen te vervangen. Arthrocentesis verwijdert puin en inflammatoire stoffen uit vloeistof in de kaak door middel van een naald ingebracht in het gewricht. In ernstige gevallen kan kaakchirurgie nodig. Gemeenschappelijke procedures verwijdert of het bevestigen van de schijf tussen de botten en het gewricht of een volledige of gedeeltelijke gezamenlijke vervanging.

Zelfzorg

Eenvoudige strategieën, zoals het snijden van voedsel in kleinere stukken, weg te blijven van plakkerig of taai voedsel, en het vermijden van het tandvlees te verminderen gebruik van de kauwspieren en kan een lange weg te gaan bij het verminderen van pijn. Vraag uw arts of tandarts te laten zien kaak stukken of en hoe de spieren te masseren op uw eigen. Het gebruik van vochtige warmte of ijs op de zijkanten van je gezicht kan ontspanning van de spieren induceren en te bestrijden pijn.

Stress Reduction

Stress is de belangrijkste factor in TMJ pijn en verschillende natuurlijke technieken kunnen u helpen de pijn te beheren. Diep ademhalen, waar je inademt door de neus en de mond kan stress te verlichten. Adem sterk genoeg, zodat je buik uitzet. Progressieve spierontspanning gaat spannen en één spiergroep vrijgeven tegelijk. Positieve visualisatie, meditatie en yoga zijn ook grote stress relievers.