Joggen en pijn net onder de knie

Joggen en pijn net onder de knie

Pijn onder de knieschijf van hardlopen is heel gewoon. Twee belangrijke soorten bestaan. Patella-Femorale syndroom komt achter de knieschijf, terwijl patella tendontits onder de knieschijf wordt gevoeld. Hardlopen, lopen en springen kan de bron van beide pijnlijke en prestatie-beperkende omstandigheden. Een goede training en knie zorg kan helpen bij het voorkomen en zelf beheren van deze voorwaarden.

Anatomie

De knieschijf of patella, is gelegen in de voorkant van de knie. Het wordt geclassificeerd als sesambeen omdat het is ingebed in de pees van de quadriceps spieren. De patella vergroot de hoek van de pees is, verhoogt zo het hefboomeffect de pees uitoefent. De quadriceps contract en ontspannen tijdens elke stap tijdens het wandelen en hardlopen.

Patella-Femorale Syndroom

Rice University meldt, "Patella Femorale-syndroom (PFS) is de meest voorkomende oorzaak van de knie pijn in lopers." PFS is de bijnaam de knie runner's. De pijn is meestal gelegen direct achter de knieschijf, maar kan vaag worden gevestigd rond de knieschijf. De symptomen worden beschreven als scherpe en doffe pijn uitgelokt door gehurkt of lopen de trap af. Factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van PFS zijn overmatige heuvel lopen, overvloed van afstand, spieren krapte op de kuiten, hamstrings, iliotibilal band, en laterale quadriceps, overpronatie van de voeten en de zwakte van de mediale quadriceps.

patellatendinopathie

Het gedeelte van de quadriceps pees inferieur aan de knieschijf die aansluit op het scheenbeen wordt de patella pees. Ontsteking van de patella pees is vernoemd patellatendinopathie. Kapi'olani Orthopaedic Associates te vermelden dat dit voorwaarde is algemeen bekend als de knie jumper's. De bron van patellatendinopathie omvatten herhaalde stress op de knieschijfpees uit springen, hardlopen, wandelen of fietsen. Symptomen zijn onder meer pijn en gevoeligheid direct onder de knieschijf. Deze pijn kan aanwezig zijn tijdens en na de training en kunnen de voortgang te bemoeien met de activiteiten van het dagelijks leven.

Preventieve maatregelen

Preventie is het beste medicijn voor het uitvoeren van verwondingen. De universiteit van Wisconsin-Madison sportgeneeskunde afdeling stelt de drie extrinsieke oorzaken van deze voorwaarden is een plotselinge toename van de trainingsintensiteit, slechte warming-up voorafgaand aan de activiteiten en over-training. Afschaffing van deze bronnen door het verhogen van uw trainingsintensiteit in kleine stappen, de uitgaven extra tijd de voorbereiding van uw lichaam voor de oefening met een warming up grondig, en te voorkomen dat over-training door te luisteren naar je lichaam signalen. Het verminderen van de intrinsieke factoren van deze condities die door het uitrekken van de kuiten, hamstrings en laterale dijen en versterking van de mediale dijen.

Behandeling

Solliciteer ijs onmiddellijk als kniepijn moet beginnen tijdens of na het sporten. Het ijs moet worden gebruikt voor 20 minuten en plaats altijd een doek tussen de ijslaag en de huid. Let goed op uw lichaam tijdens het sporten en gedurende de dag. Pijn, gevoelloosheid en vermoeidheid zijn de signalen van je lichaam om je trainingsschema aan te passen. Nooit zelf een diagnose en zoeken altijd professioneel advies als de pijn aanhoudt of verergert.