Javelin Throw Oefeningen

Javelin Throw Oefeningen

Overzicht

Javelin is een macht gooien evenement. Hoewel het speerwerpen is vrij licht, moet speerwerpers sterk, snel en atletisch in staat zijn om de speer zo ver mogelijk te lanceren. Het gooien van een speer is een hele beweging van het lichaam die begint met een snelle run-up en eindigt met de arm zweepslagen door middel zo snel mogelijk.

Power Clean

Deze oefening zal het hele lichaam kracht te ontwikkelen. Sta met je voeten op heupbreedte en een barbell aan uw voeten. Buig naar beneden en pak de barbell met een bovenhandse grip en je handen net iets buiten uw benen. Houd je armen recht, til je je borst, drop je heupen en zorg ervoor dat je onderrug is niet afgerond. Vanuit deze "get set" positie, rijden met je benen naar de bar tillen van de vloer. Als de bar komt heup niveau te trekken met je armen en bijdraaien de bar omhoog naar je schouders. Als de bar komt, draai je handen zodat je de bar op schouderhoogte te vangen met je ellebogen beneden en weer van je handen. Draai je handen over en rol de bar in je lichaam om je heupen en dan buig naar voren om deze te verlagen om de grond voor te herhalen.

Medicine Ball Sit-Up en Throw

Medicine bal sit-up en gooit een krachtige kern die is belangrijk in het speerwerpen ontwikkelen. Ga op je rug liggen met je benen gebogen en met een geneesmiddel bal in beide handen. Houd je armen recht, hoe lager de bal achter je hoofd tot hij de grond raakt. In één vloeiende beweging, zitten en gooi het medicijn bal bij een stevige muur. Vang de bal als het rebounds alvorens terug te keren naar de beginpositie en herhaal. U kunt ook deze oefening uit te voeren met een partner te vangen en terug te keren de bal aan u.

Cable Straight Arm Truien

Om uw gooien spieren te versterken, met je rug naar een instelbare poelie ingesteld zo hoog mogelijk met een enkele hendel aan de karabijnhaak. Bereik en pakt u de hendel met uw linkerhand, dan stap naar voren in een gespreide houding zodat de rechtervoet naar voren. Houd je buikspieren strak, trek je arm naar voren en naar beneden totdat je arm parallel aan de vloer is. Uit te voeren voor gelijke herhalingen aan beide kanten van je lichaam. Vergeet niet om de benen te veranderen wanneer u de armen te veranderen.

Push Press

Push persen zal je hele lichaam duwkracht en vooral je schouders te ontwikkelen. Stand met een barbell ondersteund over je schouders en hield in een bovenhandse schouderbreedte grip. Zorg ervoor dat uw ellebogen direct onder je handen. Het houden van uw borst omhoog en je kern strak, buig je knieën en afdalen in een kwart squat. Vanuit deze positie, dynamisch verlengen je benen en heupen en gebruik je armen naar de bar overhead rijden naar volledige uitbreiding. Laat de bar terug naar de beginpositie en herhaal.

Medicine Ball Slams

Om je het gooien van kracht te verbeteren, staan ​​met je voeten op heupbreedte en het bezit van een medicijn bal in beide handen. Verhoog het geneesmiddel bal boven je hoofd, zodat je armen volledig uitgebreid. Met behulp van je benen, kern en armen, gooien de bal naar de vloer ongeveer 12 centimeter in de voorkant van je voeten. Vang de bal als het rebounds, til hem boven je hoofd en herhaal. Deze oefening moet een snelle cadans hebben dus de oprichting van een ritme in het begin van uw apparaat en probeer vast te houden aan het.