Is Walking Help You Lose Belly Fat?

Is Walking Help You Lose Belly Fat?

Buikvet lijkt vervelend, maar verder dan esthetische overwegingen, het vormt ook een ernstig risico voor uw gezondheid. Volgens Harvard Health Publications, buikvet verhoogt uw kansen op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten en een aantal andere ziekten die een negatieve invloed op de kwaliteit van uw leven. Regelmatig stevig wandelen kan voorkomen of helpen verliezen buik vet.

De Lowdown op Belly Fat

Negentig procent van je lichaam vet is onderhuids vet - vet onder de huid - volgens de Harvard Health Publications. De overige 10 procent is visceraal vet, dat is buikvet dat onder uw buikwand en tussen uw interne organen ligt. Overtollig buikvet maakt je buik uitsteken en taille groter. Het werpt ook de bloedsuikerspiegel, en verhoogt het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en type 2 diabetes. Overmatig buikvet is ook gekoppeld aan colorectale kanker, borstkanker, dementie en beroerte.

Losing Belly Fat

In tegenstelling tot onderhuids vet op de dijen, heupen en billen, wordt buikvet gemakkelijk afgebroken en gebruikt als energie door je lichaam, volgens de Harvard Health Publications. Dit betekent dat het reageert snel op cardiovasculaire en krachttraining oefeningen. Oefeningen die zich specifiek richten op je buikspieren zoals crunches, reverse crunches of sit-ups, echter, zal niet helpen je verliest buik vet.

Wandelen Off Your Belly Fat

Brisk Walking is een low-impact matig intensieve cardiovasculaire activiteit. Het verhoogt zachtjes uw hartslag en ademhaling en geen overmatige stress op je gewrichten. Wandelen is ideaal als je nieuw bent uit te oefenen, ouderen of minder validen zijn. Alles wat je nodig hebt zijn comfortabele wandelschoenen, vooral als u artritis knieën. Volgens een studie gepubliceerd in de kwestie van, juli 2010 "Arthritis Care & Research," flat wandelschoenen plaatsen minder stress op je knieën dan klompen of de stabiliteit schoenen. Om buikvet te verminderen, doe een 30 minuten stevige wandeling vijf dagen per week. Dit is in lijn met "The Physical Activity Guidelines for Americans", gepubliceerd door het ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Volgens NutriStrategy, als je 155 pond weegt, op 30 minuten stevige wandeling op 3,5 mph zal 134 calorieën te verbranden. Als je 180 pond weegt, zul je 156 calorieën te verbranden.

Zwengelen It Up

Als je sterker en je lichaam went aan uw wandelschoenen routine, het verhogen van uw intensiteit om je lichaam te vechten en te versnellen vermindering van uw buikvet. Bijvoorbeeld, lopen flink gedurende 10 minuten, doe dan 40 knie liften door het verhogen van je knieën zo hoog als je kunt als je loopt voor nog eens 10 minuten. Dan sla mee voor twee minuten. Eindig door afkoelen met een vijf minuten lopen. Een andere optie is inclusief het toevoegen van heuvels om uw wandelroute. Lopen bergop besteedt meer energie met de toegevoegde bonus van toning en het vormgeven van je dijen, heupen en billen. Als je 155 pond weegt, lopen bergop op 3,5 mijl per uur gedurende 30 minuten zal 211 calorieën te verbranden, volgens NutriStrategy. Als je 180 pond weegt, zul je 245 calorieën te verbranden.