Is varkenslever goed voor je?

Is varkenslever goed voor je?

Gehakte lever, leverpastei en de lever en uien zijn klassieke gerechten die rijk zijn aan voedingsstoffen. Varkensvlees lever is een relatief magere vorm van de lever, maar het is hoog in cholesterol. Varkensvlees eten lever met mate en alleen als je niet op een cholesterolverlagend dieet. Bereid met behulp van gezond koken methoden en serveer het met andere voedzame voedingsmiddelen.

Lean eiwitbron

Elke 3-ounce portie gekookte varkenslever biedt 22 gram eiwit, of 44 procent van de dagelijkse waarde op basis van een dieet van 2000 calorieën. Varkensvlees lever kan een gezonde bron van eiwitten zijn, want het bevat slechts 1,2 gram cholesterol-raising verzadigd vet per portie. Met slechts 140 calorieën per portie, kan varkenslever past gemakkelijk in een gewichtsverlies dieet. Om de calorieën te beperken en verzadigde vetten je krijgt, geroosterd of stoofschotel varkensvlees lever in plaats van frituren.

Hoog gehalte aan mineralen

Een 3-ounce portie van varkenslever biedt 15,2 milligram ijzer, of 84 procent van de dagelijkse waarde. IJzer is een essentiële voedingsstof voor het behoud van gezonde rode bloedcellen. Varkensvlees lever is vooral gezond voor degenen die kunnen worden met het risico op een ijzertekort, zoals zwangere vrouwen, sporters en adolescenten. Ijzer in varkensvlees is in het heem vorm, die gemakkelijker voor je lichaam te verteren dan nonheme ijzer uit plantaardig voedsel. Lever is ook rijk aan zink, een essentieel mineraal voor vele enzymreacties in je lichaam.

waardevolle vitaminen

Varkenslever gezond omdat het grote hoeveelheden van verschillende vitaminen. Elke 3-ounce portie levert 15.297 internationale eenheden van vitamine A, of 306 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A. Volgens het Linus Pauling Institute, acute vitamine A toxiciteit is zeldzaam, maar regelmatige consumptie van meer dan de aanvaardbare bovengrens van inname van vitamine A, dat 10.000 internationale eenheden per dag, kan tot problemen leiden. Een 3-ounce portie van varkenslever bevat 15,9 microgram vitamine B-12, of 266 procent van de dagelijkse waarde. Varkenslever is ook een uitstekende bron van niacine, riboflavine, foliumzuur en vitamine C.

Beperk Dietary Cholesterol

Varkensvlees lever is rijk aan cholesterol, bevat 302 milligram in een 3-ounce portie. Cholesterol kan leiden tot hogere niveaus van cholesterol in je bloed en een verhoogd risico op hart-en vaatziekten, volgens de Dietary Guidelines for Americans 2010 Gezonde personen moeten het verbruik te beperken tot 300 milligram per dag, en een cholesterolverlagend dieet heeft een dagelijkse maximum van 200 milligram cholesterol. Naar aanleiding van een dieet met weinig verzadigde vetten kan helpen verzachten de-cholesterol verhogen effecten van cholesterol. Cook lever- en uien zonder boter uw consumptie van verzadigd vet te beperken.