Is Tribulus Fruit veilig?

Is Tribulus Fruit veilig?


Tribulus is bloeiende plant afkomstig uit India, Sri Lanka en Pakistan. Het wordt gebruikt als een geneeskrachtig kruid in de behandeling van mannen voor onvruchtbaarheid, het verhogen van libido, body building en sportieve prestaties.

Kenmerken

De werkzame stoffen in Tribulus zijn saponines (steroïde emulgatoren).

Claims

Dr. B. Ramdelholl, die werkt met tribulus, gebruikt het om de behandeling van hoge bloeddruk, cholesterol en intestinale koliek. Hij suggereert dat het een positief effect op beenmergactiviteit en het immuunsysteem kunnen hebben. Deze claims worden weerlegd door andere bekende medische deskundigen, zoals Dr. Rick Gordon.

overwegingen

Bewijs lijkt grotendeels anekdotisch te zijn. Klinische studies hebben aangetoond tribulus geen geneeskrachtige effecten op de mens hebben. Telers van tribulus zijn voorzichtig niet om te groeien het kruid in de buurt van andere gewassen of rond de dieren als het bekend is giftig.

Bijwerkingen

Maagklachten, toegenomen hartslag, rusteloosheid en het gevoel heter gemeld.

waarschuwingen

Zelfs voorstanders van het kruid waarschuwen dat onjuist of langdurig gebruik kan leiden tot hersenaandoeningen en verzwakte spierfunctie die fataal kan zijn. Teenage mannetjes, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, evenals iedereen wordt behandeld voor hartaandoeningen, hormonale aandoeningen, kanker of prostaatproblemen wordt gewaarschuwd tegen het nemen van tribulus.