Is Stretching Verbeteren van de elasticiteit van de spieren?

Is Stretching Verbeteren van de elasticiteit van de spieren?


In een mad dash om knock-out van uw dag training, zou je wel eens in de verleiding komen om een ​​belangrijk deel van uw training over te slaan. Stretching speelt een belangrijke rol in je spieren prestaties en fitness. Het kan u helpen om een ​​betere atleet, uw risico op blessures verlagen en helpen bij het verbeteren de elasticiteit of flexibiliteit van je spieren. Maar het is niet altijd zo eenvoudig als het uitrekken doet voorkomen. U moet eerst in staat zijn om te bepalen welke vorm van flexibiliteit die u zou willen verbeteren en te begrijpen hoe en wanneer de juiste wijze verschillende soorten gebruik van stretching.

Soorten Flexibiliteit

Is Stretching Verbeteren van de elasticiteit van de spieren?

Athletic kicks vereisen dynamische flexibiliteit.

Enige flexibiliteit impliceert beweging en een aantal niet. Dynamische flexibiliteit betreft het verplaatsen van de spieren, zodat de gewrichten te gaan door middel van een volledige waaier van beweging. Denk aan de Rockettes en de heup flexibiliteit die nodig is voor een high-kick volgorde. Statische flexibiliteit vereist dat u een gestrekte positie om bepaalde spieren langer vast te houden. Dit type uitrekken kan gedaan worden door met alleen je spieren als je zou kunnen doen bij het vasthouden van posities in een yogales, of met behulp van een voorwerp, zoals een barre u zou kunnen gebruiken om te helpen houd je been bij zich uitstrekt in een ballet klas.

Soorten Stretches

Is Stretching Verbeteren van de elasticiteit van de spieren?

Met een barre uw traject te ondersteunen is een voorbeeld van passieve stretching.

Net zoals er verschillende flexibiliteit, zijn er ook verschillende trajecten. Ballistische en dynamische strekt zich in beide gevallen gaat de beweging. Ballistische trajecten zijn stuiterende bewegingen die momentum uw spieren 'te gebruiken; dynamische stukken bevatten langzame, gecontroleerde beweging. Actieve, passieve en statische strekt zich alles wat u nodig om een ​​positie vast te houden met uw spieren, of met de hulp van een ander object of persoon.

Hoe te rekken

Met uiteenlopende types trajecten naar de verschillende flexibiliteit te verbeteren. Verbeter uw dynamische flexibiliteit door consequent gebruik van dynamische trajecten in je training. Voer 30 seconden van high-knie runs voor een race, of 30 seconden van side-to-side strekt zich voor iets als pitching in honkbal of softbal. Verhoog uw statische flexibiliteit door het houden van uw stukken. Bij het houden van een stuk, ga dan naar het punt waar je je voelt een lichte pull die ongemakkelijk kan zijn, maar mag niet pijnlijk zijn. Houd uw stretch 15 tot 30 seconden drie tot vijf keer aan elke kant.

Hoe vaak en wanneer te rekken

Zorg ervoor dat u niet alleen goed stretching, maar zich uitstrekt genoeg om de daaruit voortvloeiende voordelen van een betere spierelasticiteit realiseren. Je zou nemen rekoefeningen in uw training regime twee of drie dagen per week. Altijd opwarmen voordat stretching. Gebruik dynamische strekt zich voor je cardiovasculaire of sportieve activiteiten en statische strekt zich daarna. Met consistente stretching u kunt verwachten geleidelijke nog voortdurende verbetering van uw totale flexibiliteit.