Is Salmon Hulp leververvetting?

Is Salmon Hulp leververvetting?

Vette lever is een term die de ophoping van vet in de lever beschreven. Om de kwaliteit moet meer dan 5 tot 10 procent van het gewicht van de lever vet. De ziekte kan ofwel niet-alcoholische of alcoholische oorsprong zijn. Nauw gecorreleerd met obesitas, non-alcoholische leververvetting kunnen enkele duidelijke tekenen of symptomen verraden. Bij de meest ernstige, kan ontsteking en littekenvorming in de lever. De behandeling van leververvetting zal grotendeels afhangen van de precieze oorzaak. Een dieet rijk aan omega-3 vetzuren uit zalm en andere vissen kan een lange weg te gaan naar de lever te beschermen tegen de ophoping van vet.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 is een van de weinige echt essentiƫle vetten in de menselijke voeding. De belangrijkste fysiologische functie heeft betrekking op cognitie en gedrag in de hersenen, wanneer het deel uitmaakt van de beschermende buitenste membraan dat elke cel omgeeft. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat omega-3 verlaagt de snelheid waarmee de lever produceert triglyceriden, een type energierijke molecuul dat de primaire basis vormt van vetcellen.

Visolie

Omega-3 is het hoofdbestanddeel van visolie. Dit geldt niet alleen zalm, maar ook tonijn, makreel en heilbot. Hoewel de olie grotendeels uitwisselbaar elke vis bevat een verschillende hoeveelheid omega-3. Bijvoorbeeld 3 oz. regelmatige ingeblikte zalm bevat 1 gram omega-3 vetzuren. Atlantische zalm bevat zoveel 1,9 g. kan de precieze inhoud enigszins veranderen, afhankelijk van de visserij en het fabricageproces. In klinische onderzoekers ten minste 2 g omega-3 gebruikt om triglyceriden te verminderen.

bewijsmateriaal

In 2009, een groep onderzoekers van de Universiteit van Barcelona een studie gepubliceerd in "The Journal of de Federation of American Societies voor Experimental Biology" die gevonden omega-3-vetzuren verlichten "leversteatose ', of de ophoping van vet in de lever cellen en beschermde de lever tegen de schadelijke effecten veroorzaakt door obesitas. De onderzoekers gebruikten muizen in hun experimenten, bevestigende eerdere studies die hetzelfde probleem hebben onderzocht. Toekomstige studies nodig om de resultaten bij mensen bevestigen.

overwegingen

Niet-alcoholische steatohepatitis is een groeiend probleem in de Verenigde Staten, die tot een kwart van de Amerikaanse volwassenen. Het eten van meer zalm en vissen in uw dieet ziet eruit als een veelbelovende manier om te helpen keren vervetting van de lever voordat het zich ontwikkelt tot een gevaarlijkere fase van leverschade. Echter, moet u eerst uw arts te raadplegen. Gewoon veranderen van uw dieet kan niet werken voor iedereen. Vetophoping in verband met obesitas zal waarschijnlijk het best reageren op omega-3.