Is Medicaid Cover Tandartsen?

Voor de miljoenen Amerikanen die zich niet kunnen veroorloven ziektekostenverzekering, Medicaid dekking biedt toegang tot diensten in de gezondheidszorg. Tandheelkundige zorg is een optie beschikbaar voor Medicaid ontvangers gebaseerd op niveau van Medicaid diensten van elke staat.

Functie

Medicaid werd opgericht in 1965 onder de Social Security Act om federaal financieren medische voordelen voor mensen met lage inkomens, die voldoen aan bepaalde eisen voldoen. Volgens Medicaid Dentistry.com, 38 miljoen gezinnen, met inbegrip van 3,4 miljoen ouderen en personen met een handicap, worden gedekt door Medicaid.

verkiesbaarheid

De federale overheid stelt operationele procedures voor Medicaid; Maar elke staat houdt toezicht op zijn eigen programma. Daarom soorten diensten verschilt per staat. In de meeste staten, Medicaid behandelt mensen die 100% van het federale niveau armoede, maar sommige staten zorgen voor de dekking voor degenen die meer dan het federale niveau armoede. In aanmerking te komen richtlijnen voor Medicaid voor elke staat zijn beschikbaar op govbenefits.gov. Typisch, elke staat heeft betrekking op diensten van artsen en ziekenhuizen, vroeg screenings, diagnostische, laboratorium, x-ray, en behandeling.

dekking

Tandheelkundige en mondverzorging is gedekt voor gekwalificeerde Medicaid ontvangers onder de 21 jaar in de meeste staten. Als meer dan 21, de dekking varieert, afhankelijk van het beleid van de staat. Sommige staten dekken spoedeisende tandheelkundige situaties, zoals chirurgie, terwijl anderen alleen betrekking hebben op elementaire intensive care. Elke staat heeft een lijst van het maximale aantal jaarlijkse bezoeken, co-betaling eisen, en preventieve zorg procedures vallen onder Medicaid.

Details van wat tandheelkundige en orale gezondheidszorg wordt gedekt door elke staat zijn beschikbaar via een maatschappelijk werker of de staat bureau dat Medicaid beheert. In het algemeen, moet een patiënt die tandheelkundige behandeling een erkend Medicaid tandheelkundige zorg provider te vinden en kunnen een verwijzing nodig hebt om die provider voor diensten zoals prothesen en orthodontische versnelling.

eisen

Vroege en periodieke screening, zijn diagnose en behandeling (EPSDT) tandheelkundige diensten die nodig zijn voor Medicaid ontvangers onder 21. De EPSDT diensten kunnen bestaan ​​uit zorg voor tandheelkundige pijnbestrijding, mondhygiëne, infecties, schoonmaak, kronen, uitneembare prothese, en tanden restauratie. Deze zijn nodig op regelmatige tijdstippen voor ieder kind op basis van criteria van elke staat.

overwegingen

Sommige tandartsen accepteren alleen een bepaald aantal nieuwe Medicaid patiënten per jaar. Dit kan keuzes in dienstverleners of de mogelijkheid om aan te melden met een goedgekeurd Medicaid tandarts te beperken. Staten hebben de mogelijkheid om aanvullende tandheelkundige zorg procedures met bijpassende federale fondsen dekken.