Is Maca Root veilig?

Is Maca Root veilig?


De kleine knolgewas maca groeit hoog in de Peruaanse Andes. Aangeprezen als een superfood door velen, is een veilig adaptogenic stof, waardoor het fungeert als algemeen tonicum voor het systeem.

Identificatie

Maca is een lid van de raap en radijs familie, één van de twee gewassen die groeien in de hoogste hoogten van Peru. Het wordt gebruikt voor zowel voedsel en medicijnen, en Inca strijders gegeten voordat de strijd, volgens de New York Times.

voordelen

Peruanen zijn in beslag maca eeuwen vele kwesties, waaronder lage uithoudingsvermogen en mannelijke seksuele disfunctie te pakken. De New York Times meldt dat peer-reviewed onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift 'Reproductive Biology and Endocrinology ", bevestigt dat maca verhoogt uithoudingsvermogen en verbetert het aantal zaadcellen en de kwaliteit.

Veiligheid

De NYU Langone Medical Center zegt maca veroorzaakt in de twee menselijke proeven op de plaat geen nadelige gevolgen, maar merkt op dat uitgebreide tests voor de veiligheid moeten nog plaatsvinden. The Herb Companion zegt maca is gewoon een groente en brengt weinig risico wanneer het wordt gebruikt als een. Maar het gebruik van grote doses van maca als een geconcentreerde voedingssupplement rechtvaardigt een check-in met uw arts.

drug Interaction

The Herb Companion zegt maca lijkt niet te interfereren met andere drugs of supplementen in het systeem van een persoon.

hormoonproductie

Onderzoeken tonen aan dat consequent maca niet toeneemt hormoonproductie (zie referenties 2 en 3). Integendeel, de voedzame effecten op het endocriene systeem om het lichaam een ​​beter gebruik van hormonen al aanwezig te maken.