Is ingeblikt voedsel gezond?

Is ingeblikt voedsel gezond?

Conserven - die voor het eerst verscheen in de 19e eeuw - bieden het gemak en de verscheidenheid van voedsel dat gemakkelijk kan worden voorbereid. Warmtebehandeling zorgt voor de kwaliteit van conserven - en met de groei van de industrie in de afgelopen decennia, niet alleen vindt u ingeblikte groenten en fruit, maar u kunt ook vinden gastronomische gerechten zoals forfaitair krab en Escargots. Conserven bieden een aantal voedingswaarde, maar ze kunnen ook hoog in natrium.

Voedingswaarde

Een zorg die u met ingeblikt voedsel kunnen met hun voedingswaarde liggen. Deze voedingsmiddelen kunnen een soort van verwerking hebben ondergaan voordat u ze koopt in de supermarkt. Onderzoek gepubliceerd in 2008 in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" meldde dat noch koken, stomen of frituren verlaagde de antioxidant of phytonutrient inhoud van wortelen, courgettes, of broccoli, maar koken deed veranderen de fysieke kenmerken van elk van de voedingsmiddelen. Onderzoekers gevonden dat, verrassenderwijs, koken verhoogde de antioxidant capaciteit van elk van de levensmiddelen die ze toegeschreven aan chemische veranderingen veroorzaakt door koken.

natrium Content

Terwijl u misschien niet ten koste gaat voeding, kan ingeblikt voedsel onbetaalbaar hoog in natrium zijn. Het Amerikaanse ministerie van Dietary Guidelines Landbouw 2010 voor de Amerikanen waarschuwt dat Amerikanen consumeren veel te veel zout, waarvan het merendeel afkomstig is van verwerkte voedingsmiddelen. Natrium wordt vaak gebruikt om de kwaliteit van conserven behouden. Toch kan een dieet hoog in natrium uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk verhogen. Natrium veroorzaakt lichaam om water, dat op zijn beurt, verhoogt de totale bloedvolume behouden. Hoe groter het volume, moet het harder de hartspier te werken om de bloedstroom te handhaven. De druk in de bloedvaten zal daardoor toenemen.

Gezondheidsvoordelen

Het eten van ingeblikt voedsel biedt wel een aantal voordelen voor de gezondheid. Ze zijn op grote schaal beschikbaar, waarmee u groenten in uw dieet op te nemen, zelfs als je geen toegang hebt tot verse producten hebt, of vers fruit en groenten te duur zijn. U kunt eenvoudig op te nemen vele soorten fruit en groenten in uw dieet, waarvan sommige misschien wel buiten het seizoen of anders niet beschikbaar in uw regio. Het verhogen van de inname van deze twee groepen voedingsmiddelen is een van de belangrijkste aanbevelingen van de Dietary Guidelines voor de Amerikanen.

Verbetering van de Voedingswaarde

U kunt de gezondheidswaarde van conserven te verbeteren door te kiezen voor vetvrije of lage-natrium aanbod. Spoelen ingeblikte bonen, bijvoorbeeld, vóór het koken zal een deel van het zoutgehalte te verwijderen. Kijk uit voor toegevoegde suiker in ingeblikt fruit - kijk voor rassen blik in water of sap, in plaats van op siroop. Je moet ook gebruik maken van ingeblikt voedsel voorafgaand aan de vervaldatum voor de beste kwaliteit.