Is het mogelijk om baarmoederhalskanker op een normaal uitstrijkje?

Is het mogelijk om baarmoederhalskanker op een normaal uitstrijkje?


Ja, het is mogelijk om baarmoederhalskanker te hebben, zelfs als uw uitstrijkje resultaten terugkomen normaal. Volgens de Mayo Clinic, deze "vals-negatieve resultaten" worden ervaren door 5 procent van de vrouwen die een conventionele uitstrijkje.

onvoldoende Sample

Er kunnen problemen met het weefsel monster uw arts verzameld tijdens Pap test die het moeilijk maken voor de patholoog om de aanwezigheid van kanker te identificeren. Deze omvatten te weinig cellen in het onderzochte monster, of te weinig abnormale cellen aan een adequate diagnose.

maskeren Problemen

Een infectie of bloed kan de kanker uit het zicht te verbergen. Douchen en sommige vaginale medicijnen kunnen wegspoelen de abnormale cellen.

plaats

De kanker laesie kan zeer klein en gelegen in een gebied dat niet toegankelijk zijn voor uw arts was op het moment dat hij of zij afgestreken baarmoederhals zijn.

expert Insight

Baarmoederhalskanker groeit langzaam. De National Cancer Institute herinnert ons eraan dat als abnormale cellen worden gemist tijdens een uitstrijkje, zullen ze waarschijnlijk worden gevangen tijdens de volgende examen.

geautomatiseerde diagnostische

Volgens de American Cancer Society, kunnen geautomatiseerde Pap lezingen abnormale cellen die laboranten missen vinden. Geautomatiseerd testen is duurder.