Is een Gekookte zoete aardappel Goed voor een dieet?

Is een Gekookte zoete aardappel Goed voor een dieet?

Als statistieken zijn een nauwkeurige indicatie, zoete aardappelen worden op grote schaal onderschat in de Verenigde Staten. Terwijl de gemiddelde Amerikaan heeft regelmatig aardappelen genoeg om meer dan 36 pond van hen elk jaar verbruiken, zijn zoete aardappelen op prijs gesteld voor een bedrag van iets meer dan 5 pond per persoon per jaar. De oranje vruchtvlees knolgewas heeft veel te bieden, echter, en is een ideaal onderdeel van vrijwel elke gezonde voeding.

Laag in calorieën

A-middelgrote gekookte zoete aardappel - of een die recht rond 5 ounces weegt zonder zijn huid, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw - levert ongeveer 115 calorieën. Het bevat ongeveer 27 gram koolhydraten, 2 gram eiwit en vrijwel geen vet. Hoewel zoete aardappelen doen leveren aantal eenvoudige suikers, ongeveer 70 procent van hun koolhydraten complex, het type dat langer te verteren. Omdat ze breken langzamer, complexe koolhydraten meer tijd besteden in je maag alvorens te worden opgenomen in je bloedbaan. Dit is de reden waarom - ook al zijn ze relatief weinig calorieën - zoete aardappelen zijn zo'n verzadigend eten.

Vol met voedingsstoffen

Of uw primaire dieet doel is om je lichaamsgewicht te handhaven, te verliezen extra pond of gewoon de bescherming van uw gezondheid, is het belangrijk om voedzame voedingsmiddelen te kiezen, of degenen die de meeste vitaminen, mineralen en heilzame stoffen verpakken in elke calorie. Niet alleen zijn zoete aardappelen rijk aan bèta-caroteen, maar ze zijn ook rijk aan vitamine C - een gemiddelde grootte specimen dat is al geschild en gekookte levert 475 procent en 32 procent van de dagelijkse waarden voor de vitaminen A en C, respectievelijk. Het levert ook direct rond elk van de dagwaarden 10 procent voor vitamine B-6 en kalium en iets minder dan 10 procent van elk van de dagwaarden vitamine E, thiamine en ijzer.

Goede bron van vezels

Zoete aardappelen zijn des te meer verzadigend, omdat ze een goede bron van voedingsvezels - zelfs zonder hun huid. A-middelgrote gekookte zoete aardappel biedt bijna 4 gram vezels, of 15 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. De plantaardige van vlees is bijzonder rijk aan onoplosbare vezels, het type dat neemt ruimte in je maag en helpt je voelt voller sneller. Het bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid oplosbare vezel, het soort dat maaglediging vertraagt ​​en vertraagt ​​de snelheid waarmee eenvoudige suikers voeren bloedstroom. In tegenstelling tot gewone aardappelen, zijn zoete aardappelen beschouwd als een diabetische-vriendelijke voedsel dat stabiele bloedsuikerspiegel stimuleert en kan helpen bij het verbeteren van de gevoeligheid voor insuline.

Een gezondere optie

Hoewel er geen twijfel over bestaan ​​dat gekookte zoete aardappelen zijn zeer voedzaam, gebakken zoete aardappelen zijn over het algemeen gezonder. Zoete aardappelen zijn traditioneel geschild voordat ze worden gekookt, terwijl de gebakken variatie in de schil gaar zijn. Voor slechts een paar meer calorieën, een gebakken zoete aardappel met de huid levert 25 procent meer vezels dan een die is al geschild en gekookt. De gebakken verscheidenheid is ook ongeveer 20 procent hoger in vitamine A, 35 procent hoger in vitamine C, 40 procent hoger in vitamine B-6, 50 procent hoger in ijzer en kalium 75 procent hoger dan de gepelde tegenhanger. Of u nu kiest om de huid te consumeren of echter niet altijd te eten zoete aardappelen met een scheutje olijfolie, een klodder yoghurt of een andere gezonde vetten, omdat het je lichaam helpt absorberen de groente van beta-caroteen.