Is een Dip of Bench Press Better?

Is een Dip of Bench Press Better?

Zowel het bankdrukken en dip oefeningen voegen sterkte, definitie en spiermassa aan je bovenlichaam. Het bankdrukken is een fundamentele samengestelde beweging die je borst, schouder en triceps werkt. Dips ook werven de triceps en schouderspieren, maar niet gericht op je borst zo veel. Uiteindelijk is de keuze tussen de twee oefeningen komt neer op welke spieren u het meest wilt richten.

Get Your Prioriteiten Straight

Als u wilt spiermassa en kracht te ontwikkelen in het bovenlichaam, het bankdrukken is optimaal. Deze beweging werft meerdere spiergroepen en kunt u een zwaar gewicht, dat hypertrofie of spiergroei bevordert gebruiken. Dips zijn meer geschikt voor het versterken van uw lagere borst en triceps, of de bouw van de kracht die je nodig hebt om soortgelijke bewegingen uit te voeren in een sport of een baan.

Bench Press en Dip Variations

U kunt wijzigen van uw bankdrukken vorm te tweaken welke spieren de dupe van de inspanning te dragen. Grijpen de bar met een schouderbreedte grip legt meer nadruk op de borstspieren. Als je wilt richten op uw triceps handhaven van een smalle grip, waarbij je je armen in de buurt van het lichaam, terwijl u op drukt.

U kunt ook aanpassen van uw dip formulier om spieren te richten tweaken. Leun je lichaam naar voren tijdens dips om meer spanning te plaatsen op de borstspieren. Om de triceps spieren te isoleren, houd je lichaam recht terwijl het doen van dips.

Beginners moeten gebruiken Spotters

Als je net begonnen met vrije gewicht oefeningen, vraag dan een ervaren vriend of trainer om u door de juiste bankdrukken vorm - dan geef je een plek om u te helpen het gewicht onder controle te houden. Als u niet beschikt over een spotter, dan kunt u een zelf-spotten Smith machine gebruiken voor het bankdrukken.

Het uitvoeren van dips vereist geen spotter, maar je zou kunnen hebben om een ​​steunzone dip machine te gebruiken als je niet over het bovenlichaam kracht om jezelf te tillen.

Experience Level Matters

Omdat dips plaats een groot deel van de stress op je schouders, moet je voldoende bovenlichaam kracht om de oefening goed uit te voeren. Geavanceerde atleten kunnen gewogen dips doen met een gordel, het toevoegen van een grotere weerstand die hypertrofie bevordert.

Als je net begonnen met het bankdrukken, zou je niet nodig om enig gewicht platen om de bar helemaal toe te voegen. Stick met het blote bar tot je de bewegingen onder de knie hebt, dan voeg langzaam halterschijven totdat je een niveau dat is uitdagend, maar nog steeds goed te doen met een goede vorm.