Is Eating Pepper invloed op een ongeboren baby?

Is Eating Pepper invloed op een ongeboren baby?

Een zwangere vrouw voelt zich vaak sterk verlangen naar bepaalde soorten voedsel. Meestal zullen deze verlangens zijn voor zout, zoet, zuur en / of pikante artikelen. Veel aanstaande moeders maken zich zorgen over het eten van zwarte en witte peper, en of het van invloed op de ongeboren baby. Terwijl strenge wetenschappelijk bewijs is schaars, is het het beste voor de moeder om te voorkomen dat het eten van grote hoeveelheden peper tijdens de zwangerschap om mogelijke complicaties te voorkomen.

voordelen

Zwarte peper is een van de oudste en meest gebruikte kruiden in de wereld. Naast zijn rol als een populaire smaakstof en koken ingrediënt, zwarte peper heeft een aantal voordelen voor de gezondheid. Het is een centrale ingrediënt in de Indiase geneeskunde al honderden jaren, de behandeling van een reeks van gezondheidsproblemen zoals indigestie, constipatie, tandpijn, longziekte, leverproblemen en zelfs zonnebrand.

Nutritional gegevens

Zwarte peper is een uitstekende bron van mangaan, met slechts 2 theelepels peper met meer dan 12 procent van je dagelijkse aanbevolen waarde van het mineraal. Dezelfde hoeveelheid peper bevat ook 8,6 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K, en 6,9 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer. Pepper is ook een goede bron van voedingsvezels en bevat bijna geen calorieën, cholesterol en vet.

overwegingen

Tijdens het eten normale doses peper mag niet schadelijk zijn, is peper een aantal potentieel ernstige bijwerkingen voor zwangere moeders. Wanneer in olievorm en topisch aangebracht op de huid, is peper is bekend dat een baarmoeder stimulant, die zou kunnen leiden tot een zwangere vrouw vroege weeën zijn.

Andere mogelijke bijwerkingen zijn spijsvertering en gastro-intestinale problemen, die weliswaar niet direct schadelijk voor het ongeboren kind, kan de zwangerschap moeilijker voor de moeder te maken. Dit geldt met name in het derde trimester, wanneer de groeiende baby aanzienlijke druk uitoefent op de buik van de moeder en de spijsvertering.

Waarschuwing

Hoewel er geen algemene consensus over het onderwerp, sommige homeopaten beschouwen peper naar een emmenagogue zijn. Emmenagogues zijn kruiden die bloedstroom in het bekkengebied en baarmoeder stimuleren, gewoonlijk de menstruatie induceert. Emmenagogues zijn ook van oudsher gebruikt om zwangerschap te beëindigen, moet dus grote doses peper of zwarte peper olie worden vermeden.

Tips

Helaas, geen strenge wetenschappelijke studie met behulp van klinische onderzoeken met peper en de effecten daarvan op ongeboren baby's is momenteel beschikbaar. Omdat elke zwangerschap is specifiek voor het individu, de verstandigste advies is om je eigen lichaam te luisteren en raadpleeg uw gynaecoloog voor aanvullende informatie.