Is Asian Food gezonder dan de Amerikaanse Food?

Is Asian Food gezonder dan de Amerikaanse Food?

Ongeveer een derde van alle volwassen Amerikanen zwaarlijvig, ongeveer 8 procent van de Amerikaanse bevolking lijdt aan diabetes en hartziekte veroorzaakt ongeveer een derde van alle sterfgevallen in de Verenigde Staten. Voedingskeuzes in de Verenigde Staten hebben een directe impact op de prevalentie van deze ziekten. Omgekeerd verschillende aspecten van Aziatische diëten zijn gekoppeld aan verminderde neiging tot levensbedreigende ziekte.

Hogere Plantaardige Verbruik

Hoewel een grote verscheidenheid aan groenten zijn beschikbaar in de Verenigde Staten, ze spelen een ondergeschikte rol in de Amerikaanse gerechten. Zij worden typisch gediend als bijgerechten, of helemaal niet, en sommige groenten, zoals aardappelen, vaak gefrituurd. Omgekeerd, groenten spelen een belangrijke rol in de Aziatische gerechten. Ze worden vaak geserveerd in voorgerechten en soms worden gebruikt als belangrijkste gerechten zonder vlees. Groenten bieden voedingsvezels, die kan helpen bij het verlagen bloedsuikerspiegel die leiden tot obesitas en diabetes. Zij bieden ook antioxidatieve vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, zink en vitamine C, dat cellulaire schade te voorkomen en kunnen de vorming van tumoren te remmen.

Minder Fried Foods

Een paar authentieke Aziatische voedingsmiddelen, zoals de Japanse tempura, worden gefrituurd, maar de Aziatische kooktechnieken meestal de voorkeur stomen of roerbakken. Deze technieken verminderen of te elimineren oliën die calorieën en vetten toe te voegen aan gerechten. Echter, gefrituurde eten is gebruikelijk in de Verenigde Staten. Amerikanen vaak consumeren frieten, jalapeno poppers, gefrituurde kip en donuts, die zijn geladen met vetten die slagaders kunnen verstoppen en bijdragen aan hart-en vaatziekten.

Minder rood vlees

Hamburgers, karbonades, steaks, gehaktballen, spek en worst zijn nietjes van de typische dieet in de Verenigde Staten. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan verzadigde vetten, die kunnen verheffen "slechte" cholesterol en leiden tot arteriosclerose, beroerte en een hartaanval. Deze vetten zijn ook gekoppeld aan obesitas. Aziatische diëten gebruiken rood vlees met mate, met de nadruk in plaats daarvan op magere eiwitten, zoals vis en tofu. Vissen zijn lager in verzadigde vetten dan rood vlees, en leveren essentiële vetzuren die ondersteuning hersenen en zenuwfunctie te helpen. Tofu is een vleesvervanger dat er geen verzadigde vetten en cholesterol bevat, en voorziet calcium voor sterke botten.

Minder Simple Koolhydraten

Amerikanen zijn sterk afhankelijk van enkelvoudige koolhydraten, die het meest worden gevonden in het wit meel producten, zoals snack crackers, wit brood, bagels, tortilla's, broodjes en gebak. Enkelvoudige koolhydraten drastisch verhogen bloedsuikerspiegel, die kunnen bijdragen aan diabetes en gewichtstoename. Aziatische gerechten maakt doorgaans geen wit meel producten. Hoewel witte rijst, een nietje van de Aziatische keuken, wordt beschouwd als rijk aan koolhydraten, deze koolhydraten zijn in de vorm van resistent zetmeel, dat je lichaam niet gemakkelijk te verteren.