Invloed s op een Child & # 039;; The Family & # 039 s Persoonlijkheid

Invloed s op een Child & # 039;; The Family & # 039 s Persoonlijkheid

Persoonlijkheidskenmerken hebben een gemeenschappelijk brandpunt in psychologisch onderzoek studies geweest door de jaren heen, en er is altijd discussie over hoeveel familie invloeden een rol in de ontwikkeling van de persoonlijkheid te spelen. Als het gaat om natuur versus nurture, of het milieu een persoon opgroeit, is het nog enigszins onduidelijk hoeveel elke invloeden persoonlijkheidskenmerken.

Milieu en Persoonlijkheid

De omgeving waarin kinderen opgroeien in heeft zeker enige invloed op wat voor soort persoonlijkheid kenmerken ze zich ontwikkelen. Als gezinnen hoog conflict, en de kinderen worden getrokken in veel argumenten en meningsverschillen, zijn ze veel meer kans om te worden ingetrokken of hebben een persoonlijkheid die is-conflict gedreven naarmate ze ouder worden. Bovendien, als een familie enige vorm van structuur binnen het huishouden heeft, kinderen zullen veel meer impulsief zijn en vaker in de problemen dan kinderen die afkomstig zijn uit gestructureerde huishoudens.

Birth Order

Geboorte order bij kinderen kan grote gevolgen voor hun persoonlijkheidskenmerken als ze steeds ouder worden, vooral als de leeftijd tussen broers en zussen is dichtbij. Eerstgeborenen bleken meer verantwoordelijkheid dan jongere siblings, die waarschijnlijk te maken heeft met de opvoedingsstijl van de nieuwe ouders te nemen. Vaak zijn perfectionisten die vinden grote hoeveelheden druk om de dat ze kunnen bereiken. Daarnaast kan een middelste kind hebben de neiging om te verdwalen in de mix van het gezin en meer teruggetrokken en impulsief dan de andere kinderen.

genetische factoren

Ondanks het milieu een rol spelen in persoonlijke eigenschappen, zijn er nog genetische invloeden die een rol bij de ontwikkeling van persoonlijkheidskenmerken spelen. Genetische overeenkomsten tussen het gezin en kind kan leiden tot kleuters het temperament en houding die vergelijkbaar is met hun ouders. Zo kan uitgaande ouders kinderen die zijn meer bereid om risico's te nemen als ze blijven ouder worden hebben.

Persoonlijkheidsstoornissen

Genetische en milieu-invloeden ook in verband gebracht met de ontwikkeling van persoonlijkheidsstoornissen, of diep ingesleten, starre patronen van persoonlijkheidskenmerken die nood in het leven van een persoon veroorzaken. Volgens de American Psychiatric Association, genetische invloeden spelen een rol bij de ontwikkeling van persoonlijkheidsstoornissen, met name in obsessief-compulsieve stoornis, terwijl omgevingsinvloeden zoals eerder trauma en scheldpartijen ook bijdragen aan de aandoeningen. Het ontwikkelen van sterke banden om mensen te kunnen helpen voorkomen dat de ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis, of die band is met een ouder, familielid of zelfs een peer.