Interessante feiten over de ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte die de darmen en andere delen van het maagdarmstelsel beïnvloedt. Hoewel het normaal gesproken valt de onderste dunne darm, ziekte van Crohn worden ook de anus, rectum, dikke darm, dunne darm, maag, slokdarm en zelfs de mond.

Symptomen van de ziekte van Crohn

De primaire symptomen van de ziekte van Crohn zijn buikpijn, braken, diarree, bloederige ontlasting en gewichtsverlies. Sommige patiënten met de ziekte van Crohn lijden ook aan huidirritatie, oogontsteking en gewrichtspijn of artritis.

Als u de ziekte van Crohn, kan je actieve perioden met een flink aantal klachten en dan periodes van remissie, wanneer de symptomen lijken non-existent of verminderen. Deze oorzaak van deze verschuiving is niet bekend, maar veel met de ziekte van Crohn kan productief leven leiden nadat ze op een behandelplan.

Statistieken over de ziekte van Crohn

Ongeveer een half miljoen individuen in de Verenigde Staten hebben de ziekte van Crohn, volgens de Crohn en Colitis Foundation of America. Mannen en vrouwen meestal gelijkelijk worden beïnvloed door ontstekingsdarmziekte en beïnvloedt verschillende leeftijdsgroepen. Ongeveer 10 procent van de mensen met de ziekte van Crohn jonger bent dan 18 jaar.

Oorzaken en de auto-immuunsysteem

Ondanks jaren van onderzoek wordt de exacte oorzaak van de ziekte van Crohn onbekend, die het vermogen om de ziekte te behandelen beperkt. Bij de ziekte van Crohn, het immuunsysteem het maagdarmstelsel. Erfelijkheid speelt een rol, evenals. Het overactief immuunsysteem ziekte van Crohn tast goede bacteriën en probeert te bestrijden, waardoor witte bloedcellen te verzamelen in een gebied. Deze pool van witte bloedcellen resulteert in de ontsteking.

Genetica en etniciteit

ziekte van Crohn neiging om te draaien in gezinnen, zodat genetica wordt verondersteld een rol te spelen bij de gevoeligheid van ontwikkeling van een dergelijke ziekte. Etniciteit kan ook een rol spelen bij gevaarlopend ziekte van Crohn, die van Europese afkomst zijn 4-5 keer meer kans dan andere ontstekingsdarmziekte op enig moment in hun leven.

behandeling methoden

Met ingang van 2009, zijn er geen medicijnen voor kwijtschelding of voorkoming van terugval, en het is moeilijk in te schatten wie een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Crohn. Er is geen remedie voor de ziekte van Crohn, al zijn er methoden beschikbaar om een ​​aantal van de symptomen te verlichten.

De behandeling gaat vaak gepaard met medicatie, veranderingen in dieet, supplementen en soms chirurgie. Medicijnen die vaak worden gebruikt om de symptomen van de ziekte van Crohn te behandelen omvatten anti-inflammatoire geneesmiddelen of steroïden om ontsteking, immuun onderdrukkers verminderen de immuunrespons op bacteriën, antibiotica om infectie tegen diarree en vloeistof vervangingen, die helpen om uitdroging te voorkomen beteugelen.

Volgens de Crohn en Colitis Foundation of America, zal ongeveer 75 procent van degenen die de ziekte van Crohn een operatie nodig op een bepaald punt te helpen bij het beheren van de complicaties en de symptomen te verminderen.