Installatie van een Kayak Hatch

Installatie van een Kayak Hatch


De meeste zee touring kajaks hebben een opslag luiken. Deze compartimenten zijn geïsoleerd van de cockpit en bieden zowel droge opslag en ballast voor de kajak. Gebruik de luiken te vervoeren en te isoleren voedsel, uitrusting en apparatuur. Omdat het luik is een onderdeel van de kajak, hoef je niet "install" zo veel als het voor te bereiden voor gebruik door ervoor te zorgen dat de pakking wordt afgedicht en strak, en het luik sluitmechanisme is beveiligd. Er zijn drie typische sluitsystemen voor kajak luiken: singels en metalen lus, plastic quick-clip, of haak-en-loop stof bandjes.

instructies

1 Verwijder de luiken van de kajak luiken. Als de kajak is gloednieuw, op zoek naar het luik deksels in de opbergvakken of in de cockpit. Plaats de luiken over de goede-sized luiken op de kajak top om ervoor te zorgen dat ze aansluiten bij het luik openingen.

2 Kijk rond de buitenste randen van de kajak luiken en kijk of de rubberen dichtingen (meestal zwarte banden) zijn rond het luik uitkamsel. Zo niet, zoek de pakkingen in opslag luik of de cockpit van de kajak. Zorg ervoor dat u de pakkingen af ​​te stemmen op de juiste luiken.

3 Wikkel een afdichting rond elke doorgeefluik. De pakking voegt een waterdichte afdichting voor de opslag luik en is essentieel voor de waterdichte opslagruimte functioneren.

4 Strek de neopreen dekens over de luiken. Zoek de neopreen covers in de luiken of cockpit (als de cockpit is nieuw). Net als de deksels en pakkingen, de neopreen hoezen zijn formaat aan de luiken. Zorg ervoor dat u de juiste covers te gebruiken voor de luiken.

5 Plaats het luik deksels over de neopreen, breng de metalen lus over elk luik en schuif de tegenoverliggende riem door de lus. Trek aan te scherpen en sluit elk luik gesloten. Als uw kajak luiken zijn voorzien van kunststof quick-clips, lid worden van de mannelijke einde aan de vrouwelijke einde te maken aan het luik te beveiligen. Duw de haak-en-loop weefsel (zoals klittenband) samen, als je kajak hiermee is uitgerust, om de luiken dicht te beveiligen.