Informatie over Diverticulitis

Diverticulitis is een pijnlijke spijsvertering stoornis het meest gevonden bij oudere mensen. Volgens de Internationale Stichting voor functionele maagdarmstoornissen 50 procent van de mensen 60 of ouder die in westerse landen leven ten minste één diverticula een zakje dat zich vormt in de wand van de dikke darm of colon ontwikkelen. De aanwezigheid van één of meer van deze zakjes verhoogt uw kansen op het ontwikkelen diverticulitis.

Identificatie

Diverticulitis ontstaat wanneer de zakjes in de dikke darm geïnfecteerde of ontstoken. Terwijl diverticula op verschillende gebieden van het spijsverteringskanaal, zoals de slokdarm en de dunne darm kunnen vormen, zij het meest waarschijnlijk worden gevonden in de darm. De aanwezigheid van uitstulpingen in het spijsverteringskanaal wordt genoemd diverticulose. Het is mogelijk om diverticulosis hebben en nooit ontwikkelen diverticulitis.

Oorzaken

Divertikels vorm wanneer zwakke plekken in de dikke darm beginnen te uitpuilen en de vorm zakken als gevolg van verhoogde druk. Artsen zijn niet precies hoe de divertikels ontstoken of besmet raken, maar denk dat de druk die diverticulosis veroorzaakt ook ontstekingen en infecties kan veroorzaken. Diverticulitis kan ook optreden vanwege gevangen fecaliën of verminderde bloedtoevoer naar de diverticula. Artsen gebruikt om te geloven dat het eten van zaden, popcorn en noten veroorzaakt diverticulitis, maar dit wordt niet langer verondersteld om waar te zijn. Het eten van een dieet met weinig vezels, veroudering, gebrek aan lichaamsbeweging en obesitas kunnen bijdragen aan de vorming van diverticula.

symptomen

Symptomen zijn onder meer ernstige buikpijn, vaak in de linker deel van de buik. Pijn kan ernstig vanaf het begin zijn of geleidelijk in intensiteit in de loop van enkele dagen. Pijn kan gepaard gaan met koorts, misselijkheid, koude rillingen, braken en tederheid. Constipatie, diarree of bloeden uit het rectum kan ook optreden.

Diagnose

Omdat diverticulitis veroorzaakt ernstige buikpijn, zal uw arts nodig hebben om uit te sluiten een aantal andere gemeenschappelijke voorwaarden met gelijkaardige symptomen, zoals appendicitis of prikkelbare darm ziekte, voor het maken van een diagnose. Naast het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek, kan ze een bloedonderzoek aanraden, als een hoge witte telling van de aanwezigheid van een infectie kunnen duiden. U kunt ook een gecomputeriseerde tomografie (CAT) scan, die uw arts een gedetailleerde weergave van je spijsvertering zal geven ondergaan. Uw arts kan in staat zijn om ontstoken of geïnfecteerde diverticula plek op de CAT-scan.

Behandeling

In een mild geval van diverticulitis, kunt u worden gegeven een cursus van antibiotica om de infecties en ontstekingen te wissen. Uw arts kan ook adviseren dat je drinkt alleen heldere vloeistoffen voor twee of drie dagen om uw darmen te rusten en kunnen pijnstillers voorschrijven. Een vezelrijk dieet kan helpen ontlasting passeren door uw dikke darm gemakkelijker en helpen verlichten symptomen.

Chirurgie

In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn, vooral wanneer er een verstopping van colon of een deel van het colon ziek geworden. Tijdens primaire darm resectie, het zieke gedeelte van de colon is verwijderd en de resterende delen van de dikke darm aan elkaar genaaid, behoud normale darmfunctie. In sommige gevallen, het zieke gebied van het colon is zo groot dat een colostomie nodig. Een colostomie wordt gebruikt om een ​​gezonde gedeelte van de colon verbinden met een opening in de buikwand. Een tas is om de opening bevestigd en uw ontlasting uit uw lichaam door deze opening in plaats van via uw rectum. Een stoma kan permanent zijn of enkel nodig tot het resterende deel van de dikke darm geneest en herbevestiging mogelijk.