Infecties die Oorzaak gewrichtspijn

Infecties die Oorzaak gewrichtspijn

Tuin-variëteit artritis of artrose, is de meest voorkomende oorzaak van pijn in de gewrichten. Echter, sommige soorten infecties ook leiden tot symptomen van artritis. Gewrichtsinfecties zijn algemeen veroorzaakt door Staphylococcus bacteriën, maar andere bacteriën, schimmels en virussen kan tot gewrichtspijn en artritis ook. Bij volwassenen, de knieën en heupen zijn het meest waarschijnlijk worden beïnvloed door infectie gerelateerde artritis.

nongonococcal Infecties

Staphylococcus bacteriën zijn de belangrijkste oorzaak van infectieuze artritis. Hoewel bacteriële infecties joint iedereen kan invloed hebben op mensen met diabetes, een chronische gewrichtsaandoening of een kunstgewricht hebben een verhoogd risico. Gewrichtsinfecties, bekend als septische arthritis, meestal beginnen wanneer bacteriën in het bloed dringen de verbinding. Sommige mensen ontwikkelen zogeheten reactieve artritis weken na een bacteriële infectie reeds zijn beloop. Reactieve artritis wordt beschouwd als een bijproduct van inflammatoire reactie van het lichaam op de oorspronkelijke infectie. Salmonella, Campylobacter en Chlamydia bacteriën zijn vaak geassocieerd met reactieve artritis.

Gonokokkeninfectie

Mensen die seksueel actief zijn op het risico voor gonokokken artritis of gezamenlijke infectie als gevolg van gonorroe, een seksueel overdraagbare aandoening. Vrouwen hebben meer kans op gonokokken artritis dan mannen ervaren. Zoals andere bacteriële infecties, gonorroe kan verspreiden uit het bloed direct in de voegen. Meer in het algemeen, gonokokken artritis ontwikkelt als gevolg van wijdverspreide ontsteking als het lichaam werkt om de infectie te bestrijden. Reactieve artritis na een verleden gonorroe-infectie is ook mogelijk.

Tick-gerelateerde infecties

Infecties veroorzaakt door tekenbeten algemeen veroorzaken artritis symptomen. Voorbeelden zijn onder meer de ziekte van Lyme, babesiose en Rocky Mountain spotted fever. ziekte van Lyme is de meest voorkomende door teken ziekten bij de VS Onbehandeld, de ziekte van Lyme kan leiden tot chronische gewrichtspijn. Babesiose en Rocky Mountain spotted fever leiden doorgaans tot griepachtige symptomen en kan ook worden bemoeilijkt door pijn in de gewrichten. Beide ziekten kunnen snel vooruitgang te boeken en kunnen levensbedreigend zijn zonder passende behandeling.

schimmelinfecties

In zeldzame gevallen kan schimmelinfecties van invloed op de gewrichten. Een type gist genaamd Candida is de meest voorkomende boosdoener, maar andere schimmels - waaronder Histoplasma en Blastomyces - kan ook leiden tot pijn in de gewrichten en infectie. Risicofactoren voor fungale artritis omvatten diabetes, langdurig gebruik van steroïden, humaan immunodeficiëntie virus en gewrichtsvervanging. In tegenstelling tot de meeste bacteriële infecties, schimmelinfecties gemeenschappelijke infecties gewoonlijk langzaam in de loop van weken of zelfs maanden.

virale infecties

Artritis gewrichtspijn ontwikkelt vaak met bepaalde virale ziekten. Hepatitis B, hepatitis C, HIV en parvovirus infecties zijn allemaal gekoppeld aan artritis symptomen. Gewrichtspijn ten gevolge van een virale infectie verdwijnt gewoonlijk zodra het virus zelf is behandeld. In tegenstelling tot bacteriële infecties, hoeft virale infecties meestal niet leiden tot lange termijn gewrichtsschade.