Indische Kruiden voor de haargroei

Indische Kruiden voor de haargroei

Haaruitval is een veel voorkomende klacht ervaren door zowel mannen als vrouwen. Hoewel sommige gevallen van haaruitval zijn te wijten aan genetica of ziekte, andere mogelijke oorzaken zijn stress, voeding en slechte haarverzorging gewoonten. Kruidenmiddelen kan nuttig zijn bij het voorkomen van haarverlies of het stimuleren van de haargroei zijn. Bepaalde Indiase kruiden worden gebruikt in de praktijk van Ayurvedische geneeskunde - een systeem van traditionele Indiase geneeskunde. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een kruidenmiddel of supplement te gebruiken.

Brahmi

De brahmi kruid heeft aan populariteit gewonnen in de afgelopen jaren in de Westerse wereld vanwege zijn vermeende vermogen om te helpen bij het voorkomen van haaruitval en gespleten haarpunten en haargroei te stimuleren. Commercieel bereid haargroei oliën met Brahmi zijn beschikbaar via vele online winkels en in bepaalde kruiden en reformwinkels. Volgens Ayurvedische practitioner HS Puri in zijn boek, "Simple ayurvedische remedies," de brahmi kruid kan worden gebruikt voor de behandeling van haaruitval en het bevorderen van een gezonde haargroei. Het kruid kan in het haar gemasseerd door het te mengen met olie of het kan worden intern de haargroei voordelen.

Salie

Salie is een kruid dat is gebruikt voor zijn culinaire en helende eigenschappen voor honderden jaren. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan salie essentiële olie de mogelijkheid om nieuwe haargroei bij vermenging met een vervoerder olie, zoals olijfolie te stimuleren hebben. Bovendien is het gebruikt in traditionele Indiase geneeskunde voor het bevorderen haargroei. Het wordt gekookt in kokosolie, hetgeen een olie die ook wordt gebruikt voor de haargroei. Dit mengsel wordt toegepast op de hoofdhuid om haaruitval tegen te gaan en de haargroei te stimuleren, volgens Victoria Sherrow auteur in de "Encyclopedia of Hair:. A Cultural History"

Bhringraj

Bhringraj is een van de meest gebruikte kruiden in de Ayurvedische geneeskunde. Volgens Ayurvedische geneesmiddelen, wordt dit kruid meestal gebruikt in het haar tonic voorbereidingen om haaruitval en voortijdige grijsheid te bestrijden. Volgens HS Puri, wordt de Bhringraj kruid gebruikt in hoofdmassage voor de behandeling van haaruitval. Het wordt vaak gemengd met kokosolie of sesamolie voor gebruik als een conditionering haargroei behandeling.

Indiase kruisbes

Indiase kruisbes is een andere populaire kruid gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om haaruitval tegen te gaan. Volgens HK bakhru in "kruiden die genezen: natuurlijke remedies voor een goede gezondheid," Indian kruisbes wordt gebruikt in de Ayurvedische haar tonics om de haargroei te bevorderen. De vruchten worden gekookt in kokosolie, en het resultaat wordt toegevoerd aan de hoofdhuid. Kruisbes kan ook worden gegeten op een uitkering voor de haargroei en het behoud van gezonde haren te bieden.