Indigestie Enkele uren na het eten

Indigestie Enkele uren na het eten

Indigestie enkele uren na het eten kan worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden. Bijvoorbeeld, de meeste voedselintoleranties geen symptomen pas na enkele uren te ontwikkelen nadat u een voedsel dat u niet in staat bent om te verteren hebt geconsumeerd. Elke keer dat je ervaart consistente symptomen, moet u een afspraak maken met uw arts. Indigestie kan een teken zijn van een meer ernstige aandoening zijn dat zonder een diagnose kan onbehandeld gaan.

Indigestie

Indigestie is het gevoel van volheid of het branden in je borst dat optreedt terwijl je daarna eten bent of een paar uur. Indigestie kan om reden, en soms kan de oorzaak zijn onbepaald. Indigestie is een veel voorkomende symptoom dat kan optreden bij gelegenheid, maar het wordt zorgwekkend wanneer hij een dagelijks onderdeel van het leven. Te veel eten, het eten van te snel en het eten van voedsel dat kruidig ​​of vet kan indigestie veroorzaken. De meeste indigestie is het resultaat van overmaat zuur dat de achterkant van je keel en je borst beïnvloedt.

voedselintoleranties

Volgens het American College of Gastroenterology voedselintolerantie symptomen duren meestal een paar uur te ontwikkelen nadat u een voedsel dat u moeite hebt met het verteren van eten. Voedselintolerantie bevat lactose-intolerantie, fructose intolerantie en intoleranties in de richting van additieven voor levensmiddelen. Lactose is suiker in zuivelproducten die spijsvertering moeilijk voor sommige mensen kan veroorzaken. Symptomen van lactose-intolerantie kan in zo spoedig 30 minuten na het consumeren van dagboek, maar het kan oplopen tot twee uur voor de symptomen te manifesteren. Fructose-intolerantie is het onvermogen van je lichaam af te breken en te absorberen fructose, de suiker die in fruit. Levensmiddelenadditieven kunnen een chemische reactie in het lichaam die enkele uren kan duren ontwikkelen symptomen van indigestie veroorzaken.

Brandend maagzuur

Gastro-oesofageale refluxziekte, ook wel GERD, is een digestief aandoening die optreedt wanneer de maaginhoud lekken terug in de slokdarm. De slokdarm is de buis die uw mond naar uw maag verbindt. De agressieve chemicaliën en zuren in uw maag kan leiden tot brandend maagzuur, pijn en ongemak uur na je eet. De terugstroom veroorzaakt irritatie aan het slijmvlies van de slokdarm en kan onder het zachte weefsel bloot. PubMed Health zegt dat de meeste behandelingen gericht op het vermijden van cafeïne, alcohol, chocolade, tomaten, citrusvruchten en andere voedingsmiddelen.

Galblaas ziekte

In sommige gevallen kan indigestie het ontwikkelen van een paar uur nadat u te wijten aan onderliggende ziekte van de galblaas te eten. Galblaas ziekte treedt op wanneer je galblaas ontstoken raakt, ontwikkelt stenen of slib. Hoewel 90 procent van de galblaas ziekte geen symptomen veroorzaken, kan je chronische brandend maagzuur, opgeblazen gevoel en gas te ontwikkelen.